x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Copiii români sunt cei mai sănătoşi din Uniunea Europeană

Copiii români sunt cei mai sănătoşi din Uniunea Europeană

06 Feb 2019   •   11:47
Copiii români sunt cei mai sănătoşi din Uniunea Europeană

Potrivit ultimelor date publicate, ieri, de Eurostat, România ocupă locul întâi în Europa în ceea ce priveşte starea bună de sănătate a copiilor cu vârste sub 16 ani, cu 95%, la nivelul anului 2017. Doar 0,4% aveau o stare proastă, în timp ce restul de 0,2% aveau o stare rezonabilă.

În ceea ce priveşte categoriile de vârstă, în 2017, în Uniunea Europeană, procentul copiilor cu vârsta sub cinci ani sănătoşi varia între 92,4% în Estonia şi peste 99% în Bulgaria, Malta, România şi Italia. În cazul copiilor cu vârste între cinci şi nouă ani, cel mai mic procent se înregistra în Portugalia (89,3%) şi cea mai mare în România (99,8%). Pentru cei cu vârste între 10 şi 15 ani, pe ultimul loc se afla Letonia (90%), iar România, pe locul 1, cu 98%.

În aproape toate statele membre UE, sub 1% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani se confruntau cu limitări ale activităţii din cauza problemelor de sănătate. Excepţii se înregistrau în Marea Britanie, unde 1,1% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani se confruntau cu limitări ale activităţii din cauza problemelor de sănătate, Belgia (1,4%), Finlanda (1,5%) şi Austria (1,6%).

 

×