x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social COȘMAR pentru o ANGAJATĂ a penitenciarului Poarta Albă, doi DEȚINUȚI au sechestrat-o și au vrut să o VIOLEZE

COȘMAR pentru o ANGAJATĂ a penitenciarului Poarta Albă, doi DEȚINUȚI au sechestrat-o și au vrut să o VIOLEZE

14 Oct 2016   •   15:54
COȘMAR pentru o ANGAJATĂ a penitenciarului Poarta Albă, doi DEȚINUȚI au sechestrat-o și au vrut să o VIOLEZE

O angajată a Penitenciarului Poarta Albă a fost lipsită de libertate de doi deţinuţi, timp de 10 minute, în baia clubului de activităţi, au informat, vineri, reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

În timpul derulării, miercuri, a unei activităţi specifice de educaţie cu cei doi deţinuţi, aceştia au devenit violenţi şi, ameninţând-o cu un cuţit improvizat pe angajată, au obligat-o să se deplaseze în grupul sanitar al clubului cu intenţia de a o agresa sexual.

''Acţionând cu tact şi profesionalism, lucrătoarea i-a convins pe cei doi deţinuţi să renunţe la intenţie după aproximativ 10 minute'', potrivit unui comunicat de presă transmis de ANP.

A fost informată imediat conducerea unităţii care a luat măsuri urgente de sancţionare a celor doi deţinuţi. În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia.

La nivelul Penitenciarului Poarta Albă s-a demarat o anchetă pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului şi împrejurările în care deţinuţii au intrat în posesia cuţitului improvizat.

''Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor felicită angajata pentru profesionalismul şi stăpânirea de sine dovedite în gestionarea acestei situaţii şi evidenţiază eforturile deosebite ale întregului personal din sistemul penitenciar care se confruntă zilnic cu riscuri şi situaţii deosebite. Totodată, conducerea ANP precizează că nu va tolera sub nici o formă actele de agresiune împotriva personalului, luând cele mai drastice măsuri în conformitate cu prevederile legale'', conform sursei citate.

Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea de la unu la şapte ani. Dacă fapta este săvârşită de către o persoană înarmată, pedeapsa este închisoarea cuprinsă între trei şi zece ani, a menţionat purtătorul de cuvânt al ANP, Daniel Barbu. AGERPRES

×