x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cozile de la Starea Civilă, eliminate de Guvern

Cozile de la Starea Civilă, eliminate de Guvern

de Theodora Şutiu    |    05 Apr 2019   •   08:55
Cozile de la Starea Civilă, eliminate de Guvern

Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă, lansat, ieri, de Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor, şi Direcţia Generală Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (DGCTI), va permite optimizarea eliberării şi gestionării certificatelor pentru naştere, căsătorie, divorţ şi deces.

Potrivit unui comunicat de presă MAI, acest demers urmăreşte eficientizarea activităţii serviciilor oferite cetăţenilor şi reducerea timpului de soluţionare a cererilor: „Obiectivul comun este de a ne crea un trai mai bun, a scădea timpul petrecut la cozi. Sper ca peste 10 ani, copiii noştri să vadă cozile de la ghişee doar pe internet”, a declarat Ionuţ Andrei, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Astfel, vor fi achiziţionate 42 de ghişee mobile pentru dotarea direcţiilor judeţene. Bugetul alocat proiectului este de 185 de milioane de lei, din care 80% reprezintă finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională.

×