x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cravată roşie la gâtul Regelui Carol I

Cravată roşie la gâtul Regelui Carol I

de Monica Cosac    |    16 Ian 2020   •   18:50
Cravată roşie la gâtul Regelui Carol I

Începând de ieri, statuia dedicată Regelui Carol I, care se află în Piaţa Revoluţiei din Capitală, poartă cravată roşie.

Acesta este însemnul distinctiv al Croaţiei şi a fost ataşat monumentului dedicat monarhului român la solicitarea Ambasadei Republicii Croaţia.

Evenimentul este prilejuit de preluarea de către Croaţia a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, dar şi de împlinirea a 28 de ani de la recunoaşterea independenţei statului croat de către comunitatea europeană. Începând cu 15 ianuarie 1992, dată la care a fost recunoscută independenţa de către statele membre ale Uniunii Europene, Croaţia celebrează annual prin organizarea unor evenimente culturale ce au ca punct de atracţie amplasarea unei cravate tradiţionale croate în jurul monumentelor de for public din diferite capitale europene. Cu acest prilej, Bucureştiul se alătură altor capitale europene prin amplasarea unei cravate roşii pe statuia dedicată Regelui Carol I, a anunţat Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic din subordinea Primăriei Capitalei. 

 

 

×