x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cristina Ţopescu a fost găsită fără suflare

Cristina Ţopescu a fost găsită fără suflare

de L. Budin    |    14 Ian 2020   •   08:17
Cristina Ţopescu a fost găsită fără suflare
Sursa foto: BOGDAN IURASCU/JURNALUL NATIONAL

Jurnalista în vârstă de 59 de ani a fost găsită fără suflare în locuinţa sa din Otopeni. Colegii din presă şi apropiaţii şi-au exprimat profundul regret pentru dispariţia unui profesionist şi a unui om deosebit. O parte din căţeii ei au fost luaţi sub oblăduirea asociaţiei ARCA.

 

Vestea dispariţiei jurnalistei s-a răspândit duminică seara: Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni.

„În urma sesizării, poliţiştii oraşului Otopeni au intrat în imobilul respectiv, unde au găsit o persoană decedată, care nu prezenta urme vizibile de violenţă”, a informat IPJ Ilfov. Potrivit raportului preliminar întocmit de medicii legiști, prezentatoarea TV ar fi murit în preajma Anului Nou.

 

Condoleanţe regale

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au transmis condoleanţe tuturor celor care au iubit-o şi apreciat-o pe Cristina Ţopescu. Vestea morţii ei a fost primită cu nespusă tristeţe şi de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi de Alteţa Sa Regală Principele Radu. „Intelectual rafinat şi jurnalist de televiziune de vocaţie, Cristina Ţopescu a avut o respectată carieră publică de patru decenii, în care a dovedit o neobişnuită discreţie, nobleţe sufletească şi profunzime a spiritului'”, stă scris pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României. În 2006, Cristina Ţopescu a realizat unul dintre cele mai de succes filme documentare despre Familia Regală, intitulat „Regele Mihai - Nihil Sine Deo”. În iunie 2012, ea a fost învestită cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

 

Cinci căţei au supravieţuit

Kuki Bărbuceanu, de la asociaţia ARCA (Animal Rescue and Care Association), este persoana care a luat în îngrijire căţeii Cristinei Ţopescu – animăluțe la care jurnalista ținea foarte mult. Asociaţia îi va găzdui până ce vor fi adoptaţi. Bărbuceanu ne-a declarat că în casă au fost găsiţi doi căţei morţi, probabil din cauza deshidratării, care au fost ridicaţi de Direcţia Sanitar-Veterinară Ilfov şi duşi la ISDA (Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală), pentru necropsie. Asta, pentru că în cazul decesului jurnalistei s-a deschis o anchetă.

În curtea casei, au mai fost găsiţi cinci patrupezi, care au supravieţuit datorită faptului că au spart un sac cu hrană uscată şi s-au hrănit cu conţinutul lui. „Toţi sunt sănătoşi, doar că au mici probleme de comportament - n-au stat la mână, cum se zice, poate pentru că nu ne cunoşteau”, spune Kuki Bărbuceanu. Vor fi daţi numai iubitorilor de animale şi numai cu contract de adopţie. Reamintim că Kuki Bărbuceanu este unul din voluntarii care au contribuit, în mod hotărâtor, la salvarea a zeci de oi de pe vasul care a eşuat, anul trecut, în portul Midia.

Dintre căţeii jurnalistei care au supravieţuit, unul a fost luat de o vecină. Ceilalţi patru rămaşi vor fi daţi spre adopţie: trei sunt fetiţe şi unul e băiat. Pozele şi informaţiile despre ei vor fi postate pe pagina de Facebook „Letea Wild Horses”.

×