x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum depozitezi corect încălţămintea

Cum depozitezi corect încălţămintea

19 Sep 2018   •   20:10

Dacă ai în casă prea multe perechi de încălţăminte este recomandat să găseşti un loc unde să o păstrezi în stare perfectă cât mai mult timp. Pentru asta însă trebuie să recurgi la anumite trucuri, dacă spaţiul din locuinţa ta este limitat.

În primul rând, pe hol ar trebui să ai unul sau două pantofare, unde să ţii încălţămintea de sezon, pentru a o avea la îndemnă atunci când ai nevoie de ea. Dacă ai mai multe perechi, poţi alerge pentru un cuier cu ladă de depozitare sau cu pantofar integrat. Dacă vei cumpăra o ladă de depozitare, încălţămintea trebuie mai întâi să fie pusă în cutii. În cazul în care cuierul are pantofarul inclus, ai scăpat de această grijă. 

Cutiile de depozitare sunt foarte utile. În magazinele care comercializează decoraţiuni pentru casă vei găsi o mulţime modele de diferite mărimi în care poţi păstra încălţămintea. Sunt modele încăpătoare, pe care le poţi aşeza sub pat, sub canapea, pe rafturile unui dulap sau pe dulap. Evită încăperile unde se acumulează umezeală precum bucătăria, baia sau garajul.  Pantofi se pot păstra chiar în cutiile lor originale, pe rafturile unui dulap. Recomandat este să alegi un dulap îngust cu cât mai multe poliţe care să fie dedicat numai încălţămintei. Fie alegi cinci, şase poliţe pentru fiecare cutie în parte, fie alegi poliţe mai puţine, iar cutiile le aşezi unele peste altele.

Păstrare pentru iarnă

Când pui la păstrare cizmele pentru iarnă, ai grij să să le cureți de praf cu o perie, să le hidratezi cu o crema de ghete cu grăsime (dacă este cazul), să le ștergi cu o cârpă moale, apoi să le umpli cu pungi, hârtie, pentru a sta drepte și a nu își formă riduri adânci prin uscarea pielii. Pentru a pasta poziția verticală a carambului cizmei poți să pui și o revistă rulată, o sticlă de plastic sau un suport special din comerț.Cizmele lungi pot fi agăţate pe bara de susţinere a unui dulap, folosindu-te de umeraşe pentru pantaloni şi fuste, cu clipsuri.

×
Subiecte în articol: depozitare încălţăminte