x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum îţi depozitezi lucrurile într-o cameră mică

Cum îţi depozitezi lucrurile într-o cameră mică

11 Sep 2019   •   20:50
Cum îţi depozitezi lucrurile într-o cameră mică

Ai o mulţime de piese de vestimentaţie, de cărţi şi de lucruşoare la care nu te înduri să renunţi, şi ai vrea să le înghesui pe toate în garsoniera ta, sau într-o cameră nu foarte spaţioasă. Există soluţii!

Primul lucru pe care trebuie să faci este să-ţi schimbi patul şi să-ţi iei unul cu sertare dedesubt. Acolo îţi poţi ţine lenjeria de pat, păturile, revistele preferate. Al doilea lucru este să fixezi pe pereţi etajere sau dulăpioare cochete, ba chiar şi un cuier şic din fier forjat, pe care îl poţi folosi pentru a-ţi atîrna eşarfele şi pălăriile. Acelaşi lucru îl poţi face în baie şi în bucătărie: corpurile de mobilier plasate la înălţime sunt perfecte pentru a-ţi depozita cosmeticele sau vesela.

La căpătâiul patului, două noptiere pot completa decorul. Dar, dacă vrei să dai un aer aparte camerei tale, nu folosi noptiere clasice. Alege două cufere din pai sau din lemn. Poţi folosi chiar şi o valiză veche, care dă decorului un aer vintage. Înăuntru vei putea să-ţi depozitezi cărţi, pijamale etc, şi, după ce laşi capacul, obţii o măsuţă foarte practică, pe care îţi ţii veioza, ochelarii şi laptopul.

În orice cameră există aşa numitele zone-piedute: în spatele unei mobile, sub pat, într-un colţ. Pentru a exploata aceste spaţii, investeşte în piese de mobilier şi în accesorii practice. Într-un colţ instalează o oglindă înaltă, dotată cu măsuţă de toaletă (într-o încăpere mică, oglinzile dau întotdeauna senzaţia de spaţiu), în celălalt pune un cuier pom sau un fotoliu puf destinat oaspeţilor.

În colţurile încăperii, instalează etajere suspendate sau cuburi din lemn suprapuse artistic, în care îţi poţi ţine cărţile, bibelourile, ghivecele cu flori sau fotografiile înrămate.

 

Mobilier uşor şi modern

Chiar dacă eşti tentat să-ţi înghesui în cameră ditamai biblioteca sau un dulap masiv pentru haine, renunţă la idee. Alege piese de mobilier cu linii simple, moderne, care se integrează uşor în ansamblu, fără a-l încărca. Dacă tot mai ai lucruşoare pe care nu ştii unde să le pui, cumpără cutii de carton cu modele pastel, pe care, după ce le umpli, le strecori sub pat, le ţii în debara sau pur şi simplu le pui una peste alta, într-un colţ, ca element de decor.

×