x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum s-au simțit românii în prima lună de izolare, impusă din cauza pandemiei de coronavirus

Cum s-au simțit românii în prima lună de izolare, impusă din cauza pandemiei de coronavirus

22 Apr 2020   •   14:34
Cum s-au simțit românii în prima lună de izolare, impusă din cauza pandemiei de coronavirus

Circa 75% dintre români au simțit dorința de a se întâlni cu o persoană dragă în prima lună de izolare impusă de autorități din cauza pandemiei de coronavirus.

14% dintre aceștia au locuit singuri, situația fiind și mai acută în cazul vârstnicilor, unde procentul a ajuns la circa 25%, arată un sondaj IRES.

Concluzia cercetării arată că românii au avut stări de anxietate pronunțate din cauza piederii resurselor de trai, a restricțiilor impuse de autorități și a singurătății. 

40% dintre participanții la sondaj au fost îngrijorați din cauza imposibilității de a lucra, fapt ce a generat temeri legate de asigurarea resurselor materiale. 

O treime s-au declarat speriați de posibilitatea de a muri din cauza infecției cu virusul Covid-19, dar și de o eventuală criză a alimentelor. 

30% dintre participanții la studiu au avut stări de nervozitate neobișnuite și alți 30% au simțit nevoia de a merge la restaurant. 

14% dintre români au declarat că s-au confruntat  cu probleme de sănătate mai mari decât de obicei, iar 13% au recunoscut că au avut certuri în familie. 17% s-au simțit părăsiți. 

 

×
Subiecte în articol: ires sondaj izolare