x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum să alegi cadoul potrivit

Cum să alegi cadoul potrivit

14 Noi 2019   •   18:50
Cum să alegi cadoul potrivit

Oferirea și primirea darurilor sunt momente de bucurie. Cu toate astea, de multe ori cadourile dau bătăi de cap celui care le oferă pentru că intervine mereu îndoiala despre alegerea făcută, dacă destinatarului o să-i placă, dacă este ce trebuie, dacă are sau nu nevoie de el, dacă este ce-și dorește.  

Pentru a simplifica lucrurile si a nu știrbi din fericirea pe care o poate aduce un astfel de gest,  iată ce trebuie să faci înainte de a pleca la cumpărături.

*Interesează-te despre gusturile și dorințele persoanei căreia vrei să-i oferi un dar. Dacă nu o cunoști prea bine, cu siguranță îi știi vreun prieten ori un membru al familiei care te-ar putea ajuta. Știu că astăzi este mai simplu să cauțipe internet idei despre tot felul de cadouri dar înainte de a face asta asigură-te că i se potrivește destinatarului.

*Nu alerga în magazine pe ultima sută de metri. Deși ești ocupat și nu vrei să pierzi timpul cu astfel de lucruri, este mai important decât crezi. Decât să te agiți inutil și să iei ceva la întâmplare, fă-ți un plan. Vei constata că vei rezolva mai repede iar sărbătoritul îți va aprecia efortul.

*Ocazia pentru care pregătești cadoul te va ghida spre ce zonă să te îndrepți. Un fel de cadou oferi de ziua de naștere, și un cu totul altfel de casă nouă, ori de sărbători.

*Tipul de relație pe care îl ai cu cel căruia îi oferi darul este importantă pentru că o bijuterie ori un parfum este un cadou personal, în timp ce o sticlă cu vin sau o cutie de bomboane se potrivesc în relațiile de serviciu.

Stabilește dinainte o sumă de bani pe care ești dispus să o cheltui pentru această ocazie, astfel nu vei risca să pierzi bucuria momentului.

 

Experiențe de neuitat

Sigur că este tentant să cumperi un cadou trăsnit dar gândește-te dacă persoana în cauză îl va aprecia. Cu siguranță va fi încântată dacă este mai tânără și mai neconvențională, dar e posibil să pice aiurea pentru cineva conservator.

Imaginația ne îndreaptă astăzi spre altfel de cadouri. Dincolo de obiecte poți oferi unei persoane dragi experiențe de neuitat. De la bilete la concerte, lacursuri de dezvoltare personală, ateliere creative ori o zi de distracție pe pârtie.

 

×