x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum să gătești repede și ușor

Cum să gătești repede și ușor

20 Dec 2018   •   18:50

Înainte să te apuci de gătit, trebuie să știi câteva trucuri care te vor ajuta nu doar să prepari mai repede mâncarea, dar și să eviți dezordinea și chiar micile accidente care se pot întâmpla în orice bucătărie.

Așadar, nu pune hrană rece într-o tigaie încinsă pentru că altfel se va lipi. Același lucru se poate întâmpla și dacă pui mâncarea într-o cratiță care nu este curată.

Verifică temperatura uleiului înainte să pui alimentele la prăjit. Dacă nu ai un termomentru, folosește o bucată de pâine. Dacă devine închisă la culoare într-un minut, uleiul are 180 de grade Celsius, dacă se înnegrește în 20 de secunde, atunci temperatura a ajuns la 200 de grade Celsius.

Pentru a evitea să dea mâncarea în foc, unge marginea oalei cu puțin unt, mai ales atunci când fierbi paste, cartofi sau orez.

Orezul și pastele nu vor mai fi lipicioase dacă pui în apa în care le fierbi câteva picături de oțet.

Poți să înlături grăsimea din supe cu 4 cuburi pe care le pui într-un cub de gheață. Grăsimea se va depune pe gheață și poate fi ușor înlăturată.

Dacă ti se pare că aroma de usturoi sau ceapă este prea intensă, sotează-le câteva minute în unt înainte de a le adăuga în mâncare.

Încearcă să nu sărezi carnea înainte să o prepari pentru că o va întări. Sarea îi va absorbi tot sucul și va împiedica rumenirea. Cel mai bine este să sărezi carnea atunci când este gătită pe jumătate. La sfârșit gustați-o și adăugați sare doar dacă mai este nevoie.

Trucuri pentru aluaturi perfecte

Aluaturile de patiserie vor fi bune dacă ingredientele pe care le folosești sunt reci. Așa că scoate-le din frigider înainte să le amesteci și apoi păstrează-le tot la temperaturi scăzute timp de 30 de minute.

Praful de copt își poate pierde proprietățile în timp așa că turnați conținutul unui pliculeț într-o ceașcă de apă. Dacă vor apărea mai multe bule de aer înseamnă că este încă bun. Dacă reacția este slabă aruncați-l fiindcă prăjiturile nu vor crește.

Dacă vrei să stai mai puțin timp în bucătărie, pregătește-ți ingredientele pentru gătit și ustensilele dinainte. Taie legumele, prepară sosurile, sosează carnea.

 

 

×