x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum să te îmbraci corect iarna

Cum să te îmbraci corect iarna

13 Noi 2018   •   21:10
Cum să te îmbraci corect iarna
Sursa foto: victorass88/Getty Images/iStockphoto

Odată cu venirea sezonului rece şi a temperaturile scăzute trebuie să renunţăm la hainele subţiri în favoarea celor groase. Uite cum să te îmbraci corect în aşa fel încât frigul să nu-ţi dea bătăi de cap, iar la serviciu să nu transpiri.

Inspirat ar fi să porţi haine în mai multe straturi, de exemplu maiou, tricou de bumbac ori helancă, hanorac sau pulover. Îmbrăcat cu mai multe rânduri de haine nu vei mai suferi de frig pe stradă şi, în acelaşi timp, când vei ajunge la serviciu, unde este cald, le vei putea da jos. Dacă porţi un singur rând de îmbrăcăminte afară vei tremura, iar în birou vei suferi de căldură. Hainele pe care le îmbraci se aleg în funcţie nu numai de temperaturile de afară, ci şi de temperaturile din interior.

Trebuie să ai la tine obligatoriu o căciulă, fular şi mănuşi. Dimineaţa, când pleci de acasă, temperaturile de afară sunt destul de scăzute. Dacă totuşi afară e mai cald ca de obicei nu le lăsa acasă. Motivul? Peste zi, s-ar putea ca vremea să se înrăutăţească, iar seara temperaturile să coboare sub 0 grade Celsius. Fără căciulă, fular şi mănuşi vei îngheţa bocnă. Dacă cizmele pe care le porţi se umezesc în interior din cauza apei sau a zăpezii de pe stradă, este foarte important să schimbi imediat ciorapii uzi cu unii uscaţi şi călduroşi. Astfel, este recomandat ca cel puţin în această perioadă să porţi cu tine, oriunde te-ai duce, o pereche de rezervă pentru astfel de cazuri neprevăzute. Sau, mai bine, ai încălţa cizme din cauciuc.

Alege căciuli groase

Spune adio pălăriilor, şepcilor sau fesurilor subţiri şi poartă o căciulă groasă din lână care să îţi ţină cald la cap şi urechi. Poţi alege căciuli cu urechi, în stil rusesc, tricotate, din imitaţie de piele sau din blană artificială. Căciulile cu urechi sunt unele dintre cele mai călduroase accesorii de iarnă pe care le poţi găsi aproape în orice magazin de profil. Cumpără mănuşi din lână tricotate, cu degete. În acelaşi timp, evită modelele din piele, din piele întoarsă sau imitaţie de piele pentru că, deşi sunt mai elegante, nu sunt foarte călduroase.

Pe sub blugi sau pantaloni poţi purta dres sau colanţi groşi, iar în picioare pune-ţi o pereche de ciorapi flauşaţi sau botoşei. Alege modele care sunt mai subţiri pentru a te putea încălţa apoi cu cizmele. Este recomandat ca în acest anotimp să nu porţi blugi supraelastici, strânşi pe corp.

 

×
Subiecte în articol: imbracaminte iarna