x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum să-ți decorezi livingul

Cum să-ți decorezi livingul

14 Aug 2019   •   19:30
Cum să-ți decorezi livingul

Livingul este de obicei cea mai spațioasă încăpere din casă și locul unde îți primești prietenii, te uiți la televizor, te relaxezi seara după ce te întorci de la serviciu ori citești o carte bună. Așa că, indiferent ce stil alegi, trebuie să fie de bun gust și confortabil.

Dintre toate piesele de mobilier, cu siguranța canapeaua nu trebuie să lipsească. De cele mai multe ori este prezentă și o bibliotecă, mai ales dacă printre preocupările membrilor familiei este și lectura. O măsuță pentru servirea cafelei și a câtorva prăjiturele este și ea nelipsită. Cele mai multe camere de zi au și un televizor, care fie este montat pe perete, fie pe o  comodă specială.

În privința stilurilor de design potrivite, acestea variază de la cel clasic, ori modern și până la cele mai elaborate, care respectă regulile Feng Shui.

Stilul clasic este potrivit pentru cei care preferă luxul. Mobilier masiv, tapițerie din piele, mătase ori catifea, corpuri de iluminat complicate, motiv pentru care acest gen nu este potrivit pentru apartamente mici

Stilul modern este ușor de întreținut, acesta este perfect pentru persoanele ocupate, care muncesc mult, și care sunt preocupate de tehnologie, pentru că pune accentul mai ales pe latura practică. Mobilierul poate fi minimalist, confortabil, iar culorile variază între nuanțte de bej și negru.

Stilul retro a prins teren în ultimii ani. Teme din anii 80, inspirate din filme și seriale Piesele de mobilier sunt în nuanțe deschise, albul domină, alături de roz pal ori galben pai. Decorațiunile sunt însă colorate.

Stilul etno are în centru obiectele de decor handmade. Imprimerurile sunt tradiționale, mobilier din lemn, cu elemente metalice și piatră decorativă.

 

Feng Shui

este mai complicat pentru că există o întreagă filozofie în spatele acestui gen. Obiectele trebuie aranjate după anumite criterii, care trebuie să asigure armonia, sănătatea și prosperitatea familiei. Cel mai bine este să citiți cărți pe această temă pentru că așa veți înțelege principiile și veți găsi explicațiile fiecărei aranjări a spațiului pe care trebuie să o faceți. Un spațiu aranjat astfel pune accent pe mobilier circular,în care plantele sunt foarte importante.

 

×
Subiecte în articol: living