x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum sa zugrăvești repede și ușor

Cum sa zugrăvești repede și ușor

01 Oct 2019   •   18:50
Cum sa zugrăvești repede și ușor

Dacă te uiți la reclame ori privești tutoriale pe youtube, zugravitul singur ți se va părea floare la ureche. În practică însă, lucrurile nu sunt atât de simple. Este nevoie de multă muncă și efort fizic, mai ales dacă vrei să faci totul singur.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi dacă te hotărăști totuși să faci treaba singur.

  • Măsoară bine suprafața pe crea trebuie să o vopsești, inclusiv pereții și tavanul. Repetă operațiunea înainte de a merge la cumpărături. Nu de alta, dar în cazul în care alegi o anumită culoare, este posibil să uiți ce ai ales și dacă va trebui să completezi va fi aproape imposibil să mai nimerești nuanța. Ei, și pentru asta există soluție. Notează undeva codul produsului și ai grijă să nu-l pierzi.
  • Înainte să te apuci de lucru fă-ți o listă cu articolele minim necesare: trafalet, șmirghel, amorsă, vopsea, ciment pentru micile reparații, scară, folie de protecție pentru mobilă și podele și bandă adezivă.
  • Indiferent dacă schimbi sau nu culoarea pereților să știi că trebuie să dai două straturi de vopsea lavabilă.
  • Lasă un timp de minimum 4 ore între cele două straturi. Și asta dacă zugrăvești într-o perioadă caldă a anului. În cazul în care temperaturile de afară sunt scăzute, intervalul trebuie să fie mai mare.
  • Păstrează vopsea lavabilă pentru micile retușturi. Să știi că aceasta se poate păstra într-un recipient închis etanș timp de un an.
  • Alege culori deschise dacă locuiești într-un apartament mic. Nuanțele închise sunt potrivite mai ales în încăperile înalte, de dimensiuni mari.

 

Dacă nu ești foarte priceput, cel mai bine este să apelezi totuși la un specialist și negociază prețul manoperei. Te va costa mai mult dar vei scăpa de probleme.

 

Ce să ții minte

 

Îmbracă-te în haine vechi pentru că apoi va trebui să le arunci. Oricât de priceput ești, să știi că tot te vei stropi cu vopsea. Poartă încălțăminte ușoară care să nu alunece. Petele de pe mobilă, uși, ferestre se îndepărtează cu apă și oțet. Spală obiectele cu apă caldă când termini. Caută-ți mai multe puncte de sprijin atunci când te urci pe scară pentru a evita o vizită de urgență la doctor în cazul unei căzături.

×