x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum se curăţă corect telefonul mobil

Cum se curăţă corect telefonul mobil

01 Dec 2018   •   19:00

Grăsimea şi mizeria care se adună pe telefonul tău mobil este un focar de infecţie. Îl porți cu tine peste tot, inclusiv la baie și în spațiile publice, și adună microbi de unde nici nu te gândești. Curăță-l cât mai des pentru că reprezintă un risc pentru sănătatea ta.

Numeroase studii arată că mobilele decât agenda de la birou sau decât capacul toaletei de acasă, pe care o dezinfectezi regulat. Aşa că, primul lucru care ar trebui să ne vină în minte este dacă am îndepărtat microbii şi bacteriile de pe el. De fiecare dată când îl folosim, transferăm bacterii de şi pe mâini, faţă şi de pe orice suprafaţa cu care telefonul a intrat în contact.

Pune telefonul pe masă şi, cu ajutorul aerului comprimat, să cureți portul de încărcare. Asigură-te că scapi de toate particulele mici care sunt acolo. Dacă ți se pare că sunt prea multe mizerii blocate acolo și aerul comprimat nu face față, poți să le extragi cu o scobitoare. Bineînțeles, ai grijă cum mânuiești scobitoarea, să cumva să faci vreo bucurie și să rămâi cu un telefon curat și cam atât.

Apoi, alege soluția care îți convine și înmoaie un bețișor de urechi în ea. Acum șterge toate butoanele, colțurile și locurile care mai au nevoie. Totuși, să nu-ți treacă prin cap să ștergi porturile sau difuzoarele cu soluție. Tot ce trebuie să mai faci la sfârșit este să îl mai ștergi pe tot cu un prosop. Și mai târziu, poate, să te speli pe mâini sau să folosești un dezinfectant înainte să-l folosești.

Cea mai eficientă metodă

Folosește o lavetă din microfibră fină, la fel ca cele recomandate pentru lustruirea ochelarilor de vedere. Cu această lavetă poți lustrui telefonul zilnic pentru a împiedica să se depună praf și grăsime pe ecran și în jurul butoanelor. Telefonul mai poate fi lustruit și cu gel dezinfectant pentru mâini și cu un șervețel din hârtie moale. Dar ai grijă să pui gelul pe șervețel și apoi să cureți telefonul. Nu pune gelul direct pe ecran, să nu se infiltreze pe lângă butoane sau pe la marginile telefonului. Lustruiește cu mișcări circulare și va străluci ca nou.

Înainte de a începe să dezinfectezi telefonul mobil este indicat să îl închizi. Nu are rost să te chinui să îl cureţi şi să încerci să eviţi butoanele să nu apelezi pe cineva din greşeală

×
Subiecte în articol: curatare telefon mobil