x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum te poate lăsa lefter dorința de a scăpa de singurătate

Cum te poate lăsa lefter dorința de a scăpa de singurătate

de Mariana Zaharia    |    24 Oct 2018   •   13:17
Cum te poate lăsa lefter dorința de a scăpa de singurătate

Iluzia că în spatele unui profil de Facebook se ascunde un om dornic să ofere iubire riscă să îi lase cu buzunarele goale pe cei care cred în relații virtuale. Mai multe românce s-au plâns că persoanele cunoscute pe un site de dating le-au cerut bani, sub diferite pretexte. Mai mult decât atât, femeile au identificat același bărbat care făcea asta. Au scris totul pe pagina site-ului, dar nimeni nu le-a răspuns.

Pe site-urile de socializare sunt promovate zilnic grupuri sau pagini unde cei singuri pot întâlni alți oameni la fel de dornici ca și ei să scape de singurătate. Anunțurile sunt valabile și pentru români și pentru străini, iar odată înscriși, cei cu conturi au acces la persoane care au ori aceleași aptitudini ori aceleași pasiuni ca și ei. Practic, cu un algoritm, cei care se ocupă de astfel de site-uri spun că ar face căutarea mai ușoară. Pe o astfel de pagină au scris româncele care au fost țintele unor indivizi ascunși în spatele unor profile de la care li se dădeau mesaje de dragoste. „Este o porcărie. În primul rând, bărbatul respectiv mi-a scris imediat lucruri legate de iubire. Era atât de îndrăgostit de parcă ziceai că nu a mai văzut femeie. Apoi, la scurt timp a cerut bani folosindu-se de diferite scuze, ba că e bolnav, ba că e divorțat și are o problemă cu copilul. Nu cerea o anumită sumă. Cât poți da, e bine pentru el”, a spus una dintre femeile din grupul de întâlniri. O alta povestește că în spatele profilului unui militar străin era un individ din Africa ce nu avea vreo legătură cu armata. “Nu știu dacă militarul acela există sau nu în realitate, dar în spatele contului sunt indivizi care nu au purtat uniforma vreodată. Este un profil pe site-ul de dating și un altul pe Facebook, iar cine reușește să ajungă la cel din urmă își dă seama”.

Verificați persoanele cunoscute pe net

Deși româncele s-au plans chiar pe pagina oficială, nu au primit un răspuns din partea celor care se ocupă de site, dar măcar au fost mulțumite că nu au fost sterșe comentariile. Polițiștii au intrat și ei pe fir, dar cu avertismente de care speră să asculte cât mai mulți oameni singuri. „Le recomandăm tuturor persoanelor care interacționează pe rețelele de socializare să nu își furnizeze datele personale unor necunoscuți. De asemenea, persoanele abordate tot pe astfel de rețele să nu transfere bani unor oameni pe care nu îi cunosc. Orice situație relatată în mediul virtual trebuie verificată pentru a se stabili dacă este reală. Dacă transferă bani unor persoane, să facă asta prin unități bancare autorizate și să păstreze documentele de transfer bancar”, a spus agentul șef adjunct Florin Popa, din cadrul Poliției Argeș.

Polițiștii îi avertizează că banii dați unor necunoscuți vor fi greu de recuperat chiar și dacă există operațiuni bancare în acest sens.

×