x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cursă maraton pentru Avram Iancu

Cursă maraton pentru Avram Iancu

de Monica Cosac    |    19 Dec 2017   •   15:13
Cursă maraton pentru Avram Iancu

După ce a traversat înot Canalul Mânecii şi fluviul Dunărea, de la izvor până la vărsare, bibliotecarul hunedorean Avram Iancu a înotat, ieri, timp de 12 ore, fără să se oprească, pentru o cauză nobilă: strângerea de fonduri destinate unui băieţel de 7 ani, din Petroşani, diagnosticat cu cancer, care este internat într-un spital din Bucureşti.

Pentru a-l ajuta pe Patric Andrei, un băieţel care învaţă la aceeaşi şcoală pe care a urmat-o şi el, Avram Iancu a înotat în Bazinul Didactic din Petroşani. Înotătorul şi-a început cursa maraton la primele ore ale dimineţii, finalul acţiunii fiind prevăzut pentru ora 21.00. “M-a impresionat mult soarta acestui copil care a fost diagnosticat cu o tumoră şi care are nevoie de tratamente şi intervenţii costisitoare pentru a avea o şansă la viaţă. Sunt tată şi ştiu ce înseamnă durerea părintească. După ce am anunţat această acţiune, copilul a fost vizitat de mai mulţi cu suflet, în Spitalul Marie Curie din Bucureşti”, a spus Avram Iancu, ieri, înainte de a începe cursa.  În cadrul acţiunii umanitare, înotătorul hunedorean a licitat două obiecte personale, suma obţinută urmând să fie virată în contul deschis în numele copilului de către părinţii acestuia.

Pentru a strânge cât mai mulţi bani pentru băieţelul bolnav, Iancu şi-a scos la licitaţie, pe pagina sa de socializare, casca de înot şi ochelarii pe care i-a folosit atunci când a reuşit să traverseze înot, doar în slip, Canalul Mânecii, după aproape 18 ore, în care parcurs 62 de kilometri între ţărmurile Marii Britanii şi Franţei.

 

 

×
Subiecte în articol: avram iancu