x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Dăncilă: Vom adopta proiectul privind combaterea violenţei în familie. Poliţistul va avea dreptul să acţioneze imediat

Dăncilă: Vom adopta proiectul privind combaterea violenţei în familie. Poliţistul va avea dreptul să acţioneze imediat

08 Feb 2018   •   16:49
Dăncilă: Vom adopta proiectul privind combaterea violenţei în familie. Poliţistul va avea dreptul să acţioneze imediat

Proiectul de lege privind combaterea violenţei în familie va fi adoptat în şedinţa de joi a Guvernului, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, precizând că, în astfel de cazuri, poliţistul va avea dreptul să acţioneze imediat pentru protejarea victimei şi înlăturarea agresorului. 

"Am cerut în şedinţa de Guvern precedentă ca adoptarea legii privind combaterea violenţei în familie să fie urgentată şi astăzi avem pe ordinea de zi acest proiect de la Ministerul Muncii. (...) În primul rând, vrem ca în cazurile de violenţă domestică, poliţistul să aibă dreptul de a acţiona imediat pentru protejarea victimei şi înlăturarea agresorului. Această măsură va putea fi aplicată în cazuri de pericol iminent la adresa securităţii şi sănătăţii victimei. Vom crea, deci, un instrument legal prin care violenţa în familie va fi drastic descurajată. Procedura legală este prevăzută în actul normativ", a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern. 

Totodată, şefa Executivului a precizat că este necesar ca, în România, egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi să fie efectiv asigurată. 

"Vom introduce obligaţia persoanelor juridice din sistemul public, dar şi din sectorul privat, care au peste 50 de salariaţi, de a avea în structura de personal un expert în egalitate de şanse. Nu urmărim să încărcăm birocraţia cu noi funcţii, vrem ca această sarcină, a experţilor, să fie exercitată în mod activ şi util. Prin acest act normativ, vom reglementa şi noţiunea 'violenţă de gen', conform Convenţiei de la Istanbul. (...) Numeroasele cazuri de abuzuri, pe care le prezintă atât mass-media sau care sunt monitorizate de organizaţiile neguvernamentale, arată că aceste reglementări sunt necesare şi urgente", a mai afirmat Dăncilă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: proiect combaterea violenţei familie