x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Decizie radicală! Asistaţii social vor primi ajutorul de la stat doar dacă vor muncii în folosul comunităţii

Decizie radicală! Asistaţii social vor primi ajutorul de la stat doar dacă vor muncii în folosul comunităţii

03 Apr 2018   •   21:30
Decizie radicală! Asistaţii social vor primi ajutorul de la stat doar dacă vor muncii în folosul comunităţii

Asistaţii social ar putea fi obligaţi să muncească în folosul comunităţii pentru a primi în continuare ajutorul de la stat.În prezent, în România există aproximativ 7 milioane de oameni care primesc ajutor de la stat şi au statut de asistaţi social.

În ultimii ani, românii au primit exemple nenumărate cu asistaţi social care au refuzat să muncească, chiar dacă erau apţi de muncă, mulţumindu-se doar cu banii primiţi de la stat.

Astfel, mai mulţi parlamentari au întocmit un proiect de lege prin care asistaţii social vor fi obligaţi să muncească, la solicitarea primarului.

 

În plus, aceştia vor fi nevoiţi să achite taxe şi impozite pentru bunurile pe care le deţin, lucru care nu se întâmplă în prezent.

Iniţiativa legislativă care aparţine unor parlamentari ALDE şi PMP mai prevede că asistaţii social care refuză să muncească în folosul comunităţii vor pierde ajutorul primit de la stat pe o perioadă de 6 luni.http://www.observator.tv

×