x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Declaraţia pe proprie răspundere, model nou

Declaraţia pe proprie răspundere, model nou

de L Budin    |    27 Mar 2020   •   17:30
Declaraţia pe proprie răspundere, model nou

Grupul de Comunicare Strategică anunţă, pe site-ul oficial, că s-a actualizat modelul declaraţiei pe proprie răspundere, care trebuie prezentată organelor de control în cazul în care o persoană iese din casă. Documentul a fost simplificat.

Declaraţia pe propria răspundere şi adeverinţa pentru angajator pot fi descărcate în format PDF, ele având acum o formă mai prietenoasă.

Declaraţia poate fi completată direct pe calculator şi apoi tipărită şi semnată de mână, sau poate fi tipărită mai întâi şi apoi completată şi semnată de mână. Documentul poate, de asemenea, să fie copiată integral de mână, pe o foaie de hârtie, cu preluarea tuturor elementelor din modelul oficial. Nici din varianta aceasta nu trebuie să lipsească semnătura olografă.

Cei care prezintă, spre verificare, de pe dispozitive electronice (telefon sau tabletă), declaraţia pe propria răspundere sau adeverinţa eliberată de angajator, trebuie să ştie că documentul fotografiat trebuie să fie însoţit de semnătura olografă a titularului (în cazul declaraţiei) sau de autentificarea angajatorului (în cazul adeverinţei). „Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, se spune pe site-ul Grupului de Comunicare Strategică.

„Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator nu beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea”, se mai spune pe site-ul oficial. „În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”.

 

Un număr de 5.621 de persoane au fost amendate de miercuri, de la ora 12.00, pentru că nu au respectat măsura restricţionării circulaţiei. Valoarea totală a amenzilor este de 7,4 milioane de lei, anunță Poliția Română. La nivel naţional, 12.000 de poliţişti, sprijiniţi de militari, au făcut filtre, pentru a verifica dacă românii au declaraţii pe proprie răspundere sau adeverinţă de la angajator, conform Ordonanţei Militare nr. 3.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Declaraţia pe proprie răspundere