x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Avertismentul specialiștilor! Din ce cauză vor muri 60.000 de români

Avertismentul specialiștilor! Din ce cauză vor muri 60.000 de români

08 Noi 2018   •   14:15
Avertismentul specialiștilor! Din ce cauză vor muri 60.000 de români

Un studiu avertizează că milioane de oameni vor muri din infecții rezistente la antibiotice în următoarele trei decenii. România ocupă locul 9 în topul deceselor din cauza rezistenței virușilor. Bacteriile au devenit prea puternice să fie învinse de medicamente, iar efectele vor fi dezastruoase în Europa.

Bebelușii, copiii și bătrânii sunt cei mai vulnerabili din cauza imunității scăzute. Experții în sănătatea globală spun că igiena spitalelor trebuie îmbunătățită. De asemenea, oamenii trebuie să înceteze să mai abuzeze de antibiotice.

În România, aproape 60.000 de persoane vor muri din cauza superbacteriilor care puteau fi tratate înainte. În Statele Unite numărul se apropie de un milion de persoane. Studiul este făcut de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică care a prezis că impactul antibioticelor este din ce în ce mai scăzut.

Această rezistență ne scapă de sub control deoarece oamenii consumă mai multe medicamente decât prescriu doctorii. Mai mult, carnea animalelor conține la rândul ei antibiotice.

sursa: Dailymail

 

×
Subiecte în articol: antibiotice rezistenta sanatate