x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Doi supravieţuitori ai incendiului din Colectiv transferaţi în Marea Britanie le-au mulţumit medicilor englezi pentru îngrijirile primite

Doi supravieţuitori ai incendiului din Colectiv transferaţi în Marea Britanie le-au mulţumit medicilor englezi pentru îngrijirile primite

04 Mar 2016   •   11:09
Doi supravieţuitori ai incendiului din Colectiv transferaţi în Marea Britanie le-au mulţumit medicilor englezi pentru îngrijirile primite

  Doi supravieţuitori ai incendiului de la clubul Colectiv, soldat cu 63 de morţi, şi-au exprimat recunoştinţa, într-un interviu acordat BBC, pentru îngrijirile primite la Unitatea pentru Arşi a Spitalului Royal Victoria din Newcastle.

Cei doi supravieţuitori, Alex Olteanu şi Cristian Răducanu, au povestit pentru televiziunea britanică prin ce au trecut în noaptea incendiului de la Bucureşti.

“M-am uitat la tavan şi am văzut că, în numai câteva secunde, dintr-un colţ a sălii a luat foc tot. Deci tot tavanul era în flăcări”, a spus Cristian Răducanu.

“Oamenii împingeau din spate, iar oamenii aflaţi în faţă cădeau, oameni mai din spate cădeau peste ei, astfel încât erau trei, patru, cinci oameni unii peste alţii”, a precizat Alex Olteanu despre coşmarul prin care a trecut.

În interviu, cei doi români au povestit şi cum au scăpat din infernul în care se transformase clubul.

“M-am luptat puţin înăuntru, dar... Este cea mai urâtă amintire pe care o am... A trebuit să calc pe oameni ca să ies, pentru că erau oameni unii peste alţii”, îşi aminteşte Răducanu.

“M-au aşezat într-un scaun cu rotile şi au încercat să mă ducă într-un salon, dar după aceea nu mai ţin minte nimic. M-am trezit aici, în Anglia, după o lună”, a afirmat Alex.

În prezent, ei le sunt recunoscători medicilor şi asistentelor din Marea Britanie, care i-au ajutat să îşi revină.

“Sunt treaz de trei luni şi simt că o parte din personalul medical este ca familia mea. Ne-au ajutat mult, la lucruri simple, precum mâncatul, spălatul şi mersul la toaletă. Trebuie să le transmit aprecierea mea pentru ceea ce au făcut pentru mine”, a subliniat Alex.

Alex Olteanu şi Cristian Răducanu au fost duşi la spitalul din Newcastle în luna noiembrie, cu o aeronav NATO. Ei au fost supuşi la intervenţii chirurgicale, după care au fost incluşi îîn programul de reabilitate fizică şi psihologică.

Sursa: News.ro

×
Subiecte în articol: colectiv victime incendiu