x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Doi tineri din Kosovo, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal din Serbia în România

Doi tineri din Kosovo, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal din Serbia în România

17 Sep 2016   •   16:35
Doi tineri din Kosovo, prinşi în timp ce încercau să intre ilegal din Serbia în România
Sursa foto: Foto: pressalert.ro

Poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare (Timiş) au depistat sâmbătă dimineaţa doi tineri din Kosovo care încercau să intre ilegal, pe jos, din Serbia în România, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Potrivit IGPF, în cadrul acţiunilor de supraveghere desfăşurate la frontiera de sud-vest, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare - ITPF Timişoara au depistat doi tineri din Kosovo care încercau să intre ilegal, pe jos, din Serbia în România, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

''În dimineaţa zilei de 17.09.2016, în jurul orei 8,40, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, a observat pe direcţia localităţile Valcani şi Beba Veche, în culturile agricole din apropierea frontierei, două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, împreună cu lucrători din cadrul Postului de Poliţie Sânnicolau Mare, fiind depistate două persoane de sex masculin, ascunse într-un lan de porumb, care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări'', precizează un comunicat transmis AGERPRES.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni din Kosovo, cu vârste de 20, respectiv 25 ani. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia pe jos, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind anunţate şi autorităţile sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie, informează sursa citată.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: kosovo serbia romania frontieră granita