x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Dragoș Pîslaru vrea să lanseze proiectul 'Prima cameră' pentru tinerii care provin din sistemul instituţionalizat

Dragoș Pîslaru vrea să lanseze proiectul 'Prima cameră' pentru tinerii care provin din sistemul instituţionalizat

22 Noi 2016   •   19:01
Dragoș Pîslaru vrea să lanseze proiectul 'Prima cameră' pentru tinerii care provin din sistemul instituţionalizat
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Tinerii care provin din sistemul instituţionalizat ar putea beneficia, începând de anul viitor, de un program integrat care presupune, printre altele, plata chiriei pe o perioadă de doi ani, a anunţat, luni, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Pîslaru, la conferinţa "Prevenirea şi protejarea copiilor de exploatarea sexuală în turism". 

"În general, atunci când locuieşti mult timp în comun cu multă altă lume, îţi scade din individualitate şi noi discutăm aici de responsabilizarea tinerilor pentru acţiunile proprii. Discutăm aici de o tranziţie la o viaţă independentă, în care să poţi să îţi asumi un trai pe cont propriu", a explicat Dragoş Pîslaru. 

Potrivit ministrului, la acest program se lucrează de câteva luni împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, de unde va fi asigurată finanţarea integrală, prin Programul Capital Uman. 

Şeful de la Muncă a precizat că a fost pregătită fişa de proiect şi că de aceasta vor beneficia tinerii care ies din centrele instituţionalizate. AGERPRES

×