x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social DSP Timiș a declarat stins focarul epidemiologic Covid-19 de la Maternitatea Odobescu

DSP Timiș a declarat stins focarul epidemiologic Covid-19 de la Maternitatea Odobescu

12 Mai 2020   •   16:14
DSP Timiș a declarat stins focarul epidemiologic Covid-19 de la Maternitatea Odobescu

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a declarat stins focarul epidemiologic de Covid-19 de la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal Timişoara. În urmă cu o lună aici au fost depistate pozitiv cadre medicale şi femei internate, 10 nou-născuţi, declaraţi inițial pozitiv cu SARS-CoV-2, la retestare au ieșit negativi.
Unul dintre bebeluşi, care a fost externat, a revenit după câteva zile, fiind internat  pozitiv la Maternitatea "Bega", unde a fost vindecat.

Maternității Odobescui- a fost deschis dosar penal "in rem" pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

"Având în vedere că în intervalul de 14 zile de la raportarea ultimului pacient depistat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2 nu s-au mai înregistrat noi cazuri cu această patologie, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a declarat stins focarul epidemiologic din cadrul Clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, începând cu data de 11 mai. Unităţile sanitare cu paturi rămân sub atenta monitorizare a DSP Timiş", a declarat purtătorul de cuvânt, Cornelia Bubatu.

312 persoane din judeţul Timiş au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara, o persoană de la Spitalul Municipal "Dr. Teodor Andrei" Lugoj şi 14 persoane de la Maternitatea "Bega".

37 de persoane din judeţul Timiş au decedat, fiind pozitive pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

 

×