x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „Dumnezeu să binecuvânteze din abundenţă România”

„Dumnezeu să binecuvânteze din abundenţă România”

de Monica Cosac    |    07 Iun 2019   •   07:41
„Dumnezeu să binecuvânteze din abundenţă România”
Sursa foto: Victor Stroe

Papa Francisc a dedicat românilor ieşirea publică de miercuri, din Piaţa San Pietro din Roma. În timpul audienţei generale, pe care o acordă săptămânal la Vatican, Suveranul Pontif a vorbit despre vizita apostolică pe care a efectuat-o în ţara noastră, în perioada 31 mai - 2 iunie, punctând toate momentele pelerinajului său la București, la Iași, la Șumuleu Ciuc și la Blaj.

„Îmi exprim încă o dată recunoştinţa faţă de preşedintele şi prim-ministrul din România, faţă de autorităţile civile şi ecleziastice şi faţă de toţi aceia care au colaborat pentru a face posibilă această vizită. (…) Cu mare recunoştinţă îmi amintesc întâlnirea plină de căldură pe care am avut-o cu Patriarhul Daniel şi cu Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în timpul căreia am reînnoit angajamentul Bisericii Catolice de a merge împreună către o unitate deplină a bisericii”, a spus Papa Francisc.

Suveranul Pontif a subliniat, de asemenea, importanța beatificării celor șapte episcopi greco-catolici martiri, dar și la însemnătatea întâlnirii sale cu reprezentanții comunității rome din Blaj.

„Deosebit de bucuroasă a fost întâlnirea mea cu familiile şi cu oamenii tineri. În final, în timpul vizitei mele în comunitatea romă, am reiterat apelul pe care l-am lansat împotriva oricărei forme de discriminare şi de respectare a tuturor oamenilor. Să ne rugăm cu toţii pentru ca Dumnezeu să binecuvânteze din abundenţă România şi Biserica din acea ţară”, a mai spus Papa Francisc, în mesajul public transmis de la Vatican.

La audienţa din Piaţa San Pietro a participat şi o delegaţie din România condusă de IPS Ioan Robu, preşedintele Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

 

 

×
Subiecte în articol: papa francisc