x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Elevii uitaţi la Tokyo au plecat spre casă  

Elevii uitaţi la Tokyo au plecat spre casă  

de Theodora Şutiu    |    28 Iun 2019   •   09:50
Elevii uitaţi la Tokyo au plecat spre casă  

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că tinerii care erau într-o tabără în Japonia şi au rămas, în drum spre casă, pe aeroporturile din Tokyo sau Milano au plecat spre Bucureşti. Totodată, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a confirmat că excursia în care plecaseră copiii nu a fost organizată de ministerul pe care îl conduce sau de inspectorat.

Scandalul a izbucnit după ce peste 80 de elevi au fost abandonaţi pe mai multe aeroporturi din Italia, SUA şi Japonia, fără cazare, mâncare sau posibilitatea de a ajunge în România, de o fundaţie care organizase excursiile în străinătate. Şeful asociaţiei, care este profesor în Târgu Jiu, a dispărut , iar soţia sa spune că nu ştie unde este. Potrivit MAE, două dintre grupurile de elevi vor ajunge în Bucureşti în cursul zilei de astăzi, în timp ce grupul de pe aeroportul din Milano a aterizat în Capitală aseară.

Ministerul Turismului s-a autosesizat, în cursul dimineţii de ieri, în vederea rezolvării cazului, precizând că asociaţia care s-a ocupat de excursie nu avea licenţă de funcţionare.

„Ne-am dat seama că e ceva în neregulă în momentul în care liderul de grup ne-a părăsit, şi-a închis Facebook-ul şi nu a mai răspuns nicăieri. Suntem în jur de 36”,

-  Mihai, unul dintre tinerii blocaţi

 

×