x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Epidemia de rujeolă: 70 de cazuri noi

Epidemia de rujeolă: 70 de cazuri noi

de Monica Cosac    |    13 Aug 2018   •   12:03
Epidemia de rujeolă: 70 de cazuri noi
Sursa foto: 21597185/Getty Images/iStockphoto

Încă 70 de cazuri noi de rujeolă (pojar) au fost confirmate, în ultima săptămână, în Bucureşti şi în 16 judeţe, numărul total al îmbolnăvirilor de la debutul epidemiei şi până în prezent ajungând, astfel, la 14.924, dintre care 59 de decese, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Potrivit specialiştilor în sănătate publică, cele mai multe cazuri noi (24) au fost înregistrate, în ultima săptămână, în judeţul Iaşi, în timp ce în Neamţ au fost confirmate 16 cazuri. Alte şapte cazuri s-au înregistrat în Buzău, şase cazuri au fost diagnosticate în Constanţa, în Bihor au fost confirmate cinci cazuri, iar în Galaţi s-au înregistrat două cazuri noi de rujeolă. De asemenea, s-a mai înregistrat câte un caz în Bucureşti şi judeţele: Brăila, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

De la debutul epidemiei în România, cele mai multe cazuri de rujeolă (4.967) au fost la copii cu vârsta între un an şi patru ani, iar 3.078 de cazuri s-au înregistrat la copii cu vârsta sub un an, adică înainte ca micuţii să ajungă la vârsta la care se face imunizarea. Alte 2.395 de cazuri au fost la copii cu vârsta între cinci şi nouă ani.

 

În plină epidemie de rujeolă - cea mai gravă din Europa, proiectul legii vaccinării e blocat de aproape un an în Parlament.

×