x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Experiența unei femei gravide, confirmată greșit cu COVID-19: Vă spun sincer că nu sunt singura

Experiența unei femei gravide, confirmată greșit cu COVID-19: Vă spun sincer că nu sunt singura

31 Iul 2020   •   14:22
Experiența unei femei gravide, confirmată greșit cu COVID-19: Vă spun sincer că nu sunt singura
Sursa foto: pixabay.com

Mihaela Popescu este din Mioveni, Argeș, și a născut în urmă cu două săptămâni. Ea a fost testată pentru infecția cu COVID-19, iar rezultatul inițial a ieșit pozitiv. Apoi s-a dovedit că a fost o greșeală, acesta fiind negativ la următoarele două teste. Între timp a fost transferată de la un spital la altul și i s-au administrat medicamente, deși era asimtomatică, după cum relatează ziartopdearges.ro

Femeia își povesteșe experiența prin care a trecut și spune că situația ei nu este singulară. Și altor paciente internate le-a ieșit greșit testul pentru COVID-19.

"HAIDEȚI SĂ VĂ POPESTESC PĂȚANIA MEA

Pe data de 11, sâmbătă, m-am prezentat la spital, la Mioveni, cu niște mici contracții. Mă examinează doctorul meu și hotărăște să mă interneze, pentru ca, luni, să îmi facă operatia de cezariană. Înainte de internarea propriu-zisă sunt dusă să mi se ia exudatul pentru depistarea covidului. A doua zi, duminică după amiază, îmi vine rezultatul Pozitiv.

Șoc și groază și disperare. Mă sună doctorul meu și îmi spune să stau liniștită că o să fiu transferată la Câmpulung, că acolo este maternitate pentru gravidele cu covid și o să fiu tratată foarte bine. Vă dați seama cum a picat această veste. Am părinții bolnavi, socrul la fel, străbunica de 80 de ani pe care nu aș fi vrut să îi îmbolnăvesc.

Mă gândeam la bebeluș, că dacă nasc la Câmpulung nici măcar să îl văd nu mă lasă, avea să îl trimită la Mioveni sau la Pitești, iar eu să îi iau când ies negativă. 

Am insistat foarte mult să repet testul și ei nu au vrut. Că procedura este să îl repet peste 8 zile, vroiam să îl plătesc doar să mi-l repete, dar nu a fost chip să mă lase, așa că am fost transferată la Câmpulung.

Ce să spun. Când am ajuns acolo a început disperarea mea, horror, era exact ca într-un lagăr. Vine o doctoră să mă controleze, mă bagă într-o cameră MIZERĂ. Am plâns încontinuu, mi se părea că trăiesc un coșmar și așteptam să mă trezesc. Bun. Mă duc în salon, bine că eram singură și nu eram băgată cu alți bolnavi, și sunt lăsată acolo fără alte întrebări, fără să vină să vorbească cineva cu mine despre ce se va întâmpla pe mai departe, în condițiile în care eu urma să nasc a doua zi. 

Asistentele nu veneau decât dimineața și seara să îmi monitorizeze bebele, iar când întrebam de doctor ceva, îmi spuneau că o să vină la mine.

După 3 zile de disperare primesc și o veste bună, și anume că doctorul meu a insistat să mi se repete testul. Wooow. Acum se poate face ? Ce josnic ! Mi se ia proba și în 10 ore rezultatul Negativ. În sfârșit am respirat ușurată dar culmea, trebuia să mai stau 48 de ore, să repet din nou. 

Între timp asistentele tot veneau cu tratament pentru covid.  Pentru ce să iau pastile dacă nu am simptome ? Pentru ce ? La care asistenta, nu e problemă, rău nu îți fac. 

Mă trezesc cu telefon de la DSP ca să ia în evidență contacții mei direcți. Îi spun că stau cu soțul, fata și mama și merg des la socrii. El ce spune. Nu mă interesează decât de soț și copil. Păi și ceilalți nu sunt contacți direcți ? În fine, măcar au scăpat ei.

Și îmi vine în minte să îl întreb dacă e normal să mi se dea tratament pentru covid, dacă eu nu am simptome. Iar răspunsul lui a fost. Cum doamnă să vi se dea tratament ? V-a dat tratament pentru covid ? Doamnă, să refuzați tratamentul, că nu e normal ! Doamne, mori cu zile în spitalele noastre, mori cu zile.

După toate astea, îmi iese și celălalt test Negativ, iar replica unui doctor a fost că undeva s-a produs o greșeală. Mulțumesc lui Dumnezeu că bebelina mea a stat cuminte în burtică, că aia îmi lipsea. Să nasc în cocina aia. 

Așa ceva nu mă gândeam să trăiesc vreodată. Pur și simplu m-a marcat pe viață și vă spun sincer că nu sunt singura. Încă o fată, venită tot de la Mioveni, a fost pozitivă, iar mai apoi, miraculos, negativă. Iar alte două fete care erau în alt salon au ieșit negativ, plus fără simptome. Despre ce vorbim ? Am ajuns să ne batem joc de viața unor tinere și a unor bebeluși ? Pentru ce ? Pentru bani ? Rușine să vă fie ! Rușine !", a scris Mihaela Popescu, pe Facebook.

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: gravida argeş mioveni COVID test coronavirus