x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Familia Alexandrei Măceșanu cere două expertize exrajudiciare în străinătate

Familia Alexandrei Măceșanu cere două expertize exrajudiciare în străinătate

de Ion Alexandru    |    10 Sep 2019   •   09:44
Familia Alexandrei Măceșanu cere două expertize exrajudiciare în străinătate

Avocatul familiei Alexandrei Măceșanu va înainta, astăzi, procurorului DIICOT care se ocupă de dosarul „Caracal” emiterea către INML a unei ordonanțe de punere la dispoziția unor institute de cercetare din străinătate a întregului material genetic ridicat din butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă. Aceste probe urmează să fie reexpertizate, în vederea restabilirii, pe de o parte, a rezultatului AND și, pe de altă parte, pentru efectuarea unui experiment judiciar de reconstituire a pretinselor acțiuni ale lui Dincă de incendiere a unui trup uman.

 

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a declarat, pentru „Jurnalul”, că aceste experimente judiciare se vor face la două institute de cercetare din afara României. Familia opinează către o astfel de entitate din SUA, pentru restabilirea rezultatului ADN din dinții ridicați de anchetatori din butoi, dar și către o entitate de profil din Europa, cel mai probabil, pentru efectuarea unui experiment de reconstituire. „Vrem să vedem dacă, pe baza declarațiilor lui Dincă, de la dosar, prin arderea făcută în condițiile respective, materialul poate ajunge la acea formă găsită și, de ce nu, dacă se poate reconstitui un trup uman din acele rămășițe. Vrem să știm dacă acele rămășițe sunt sau nu ale Alexandrei”, a precizat Cumpănașu.

Conform acestuia, verbal, procurorul de caz a asigurat familia că va încuviința emiterea unei astfel de ordonanțe către INML. Rămâne de văzut, însă, modalitatea în care materialul probator expertizat deja va ajunge către cele două institute de cercetare. Fie prin predarea către familie, fie să le trimită în mod direct. Însă, o decizie în acest sens va aparține procrorului de caz.

 „Dacă ne va costa exagerat de mult această operațiune, cel mai probabil ne vom constitui parte civilă în procesul penal pentru recuperarea de la inculpatul Dincă a acestor cheltuieli”

 Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu

×