x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Familia Regală, la parastasul de 40 de zile al Regelui Mihai

Familia Regală, la parastasul de 40 de zile al Regelui Mihai

13 Ian 2018   •   09:45
Familia Regală, la parastasul de 40 de zile al Regelui Mihai

Familia regală va lua parte, sâmbătă, 13 ianuarie, la ora 12,00, la parastasul de patruzeci de zile de la trecerea la cele veşnice a regelui Mihai I al României, informează site-ul romaniaregala.ro.

 

Slujba va fi oficiată de arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului şi va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală de la Mănăstirea Curtea de Argeş.

Ulterior, va fi rostită o rugăciune la mormântul regelui Mihai, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale, precizează sursa citată.

Arhiepiscopul va fi însoţit de un sobor de preoţi de la Mănăstirea Curtea de Argeş şi din eparhie, având în frunte pe stareţul mănăstirii, părintele Caliopie.

Vor lua parte la slujbă maici de la Mănăstirea Pasărea şi de la Mănăstirea Ţigăneşti.

Potrivit sursei citate, toţi cei care doresc să ia parte la acest eveniment sunt bineveniţi, la rugăciunea de la mormânt având acces doar familia regală.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani, pe 16 decembrie fiind înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş. AGERPRES

×