x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Fermierii protestează în faţa Palatului Parlamentului

Fermierii protestează în faţa Palatului Parlamentului

07 Iun 2016   •   13:32
Fermierii protestează în faţa Palatului Parlamentului
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Câteva mii de fermieri români au început marţi, de la ora 12,00, protestul organizat în Parcul Izvor din faţa Palatului Parlamentului, nemulţumiţi de întârzierea plăţii subvenţiilor din agricultură dar şi de amânarea unor legi esenţiale pentru sector.

"Nu mergem acolo (în Parlament n.r.). Noi am fost acolo şi nu o dată, ci de foarte multe ori. Astăzi îi rugăm să vină ei aici. Nu aşteptăm pe nimeni. Fac apel la parlamentari, fac apel la Minister. Dacă era ceva aranjat eram acolo, nu îi aduceam în faţa a mii de oameni. Stăteam la o masă, dar am stat la masă faţă în faţă de atâtea ori", a spus Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Mitingul de protest este organizat de Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), împreună cu Federaţia Romovis, Federaţia PROOVIS, Federaţia Naţională a Crescătorilor de Ovine din România (Dobrogea), Asociaţia Crescătorilor de Bovine din judeţul Covasna, Asociaţia Naţională a Crescătorilor de Vaci de Carne, Federaţia Naţională CAPRIROM.

Producătorii agricoli solicită reglementarea fiscalizării, acuză faptul că sunt supuşi unor abuzuri ANAF şi cer ca responsabilii de întârzierea subvenţiilor să suporte consecinţele. De asemenea, ei solicită stoparea, în regim de urgenţă, a vânzării terenurilor agricole către străini şi reglementări clare pe Legea etichetării produselor agroalimentare şi pe Legea Vânătorii, cea care, după 'expirarea' OUG 60/2015, blochează din nou păşunatul între 6 decembrie şi 24 aprilie şi limitează numărul de câini la turma de oi, dar şi pe Legea 321 referitoare la produse româneşti în supermarketuri.

Laurenţiu Baciu a declarat că la acest miting aşteaptă aproximativ 10.000 de participanţi. AGERPRES

×