x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Festivalului Brazilor de Crăciun, pregătit de acum

Festivalului Brazilor de Crăciun, pregătit de acum

de Diana Scarlat    |    05 Oct 2016   •   17:24
Festivalului Brazilor de Crăciun, pregătit de acum

Organizaţia Salvaţi Copiii anticipează toate mișcările lui Moș Crăciun și anunță încă de acum, de Ziua Internaţională a Educaţiei, organizarea celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Brazilor de Crăciun. Asociația a făcut eforturi considerabile pentru reducerea abandonului școlar, în special în mediul rural, iar una dintre cele mai importante activități în acest sens este programul Scoala după Şcoală, esențial în combaterea sărăciei și a părăsirii timpurii a şcolii.

 

Sărăcia este o barieră. Pentru copiii săraci, săracia este un obstacol în calea educației și dezvoltării. Sărăcia este un trai dezavantajat, înseamnă sa traiești fără prea multe posibilități. Săracia este chin, suferință și durere”, declară copiii din medii vulnerabile, în legătură cu situatia lor. 

 

Aproape 366.000 de copii cu vârsta între 3 - 17 ani nu urmau nicio formă de învațământ - preșcolar, primar, gimnazial, liceal sau profesional - în anul 2013. Deși rata abandonului școlar este în scadere la toate nivelurile de învațamânt, într-un singur an școlar (2012 – 2013), aproximativ 24.400 copii au abandonat învațamântul primar și gimnazial. Statistica oficială a abandonului școlar nu surprinde în totalitate dimensiunile neparticipării școlare (”copiii în afara școlii”), deoarece nu acoperă copiii care nu au mers niciodată la școală ori au abandonat școala în anii anteriori”, arată reprezentanții asociației Salvați Copiii.

 

Brazii de Crăciun sunt creați de vedete și licitați în fiecare iarnă de asociația Sute de mii de euro, bani care sprijină programele "Salvaţi Copiii". În cadrul galelor sunt strănse fonduri din biletele de tombolă, din sponsorizările pre-eveniment şi din cadrul licitaţiilor brăduţilor creaţi în exclusivitate de designeri şi artiști celebri, precum și de micuții de la organizaţia "Salvaţi Copiii". Festivalul Brazilor de Crăciun, organizat anual de "Salvaţi Copiii România", aduce fonduri pentru copiii care trăiesc la limita sărăciei la noi în ţară.

 

 

×