x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Fifor cere lista şcolilor cu WC în curte

Fifor cere lista şcolilor cu WC în curte

20 Aug 2019   •   12:24
Fifor cere lista şcolilor cu WC în curte

După ce prefecţii din mai multe judeţe au semnalat că sute de şcoli nu au avize de la Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) din cauza lipsei apei potabile şi a toaletelor, ministrul de interimar de Interne, Mihai Fifor, a cerut, ieri, o listă cu toate unităţile de învăţământ care nu au grup sanitar şi nici autorizaţie, pentru a lua măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor, împreună cu premierul. „Se va prezenta această situaţie prin prefecturi şi, cu domnul ministru Breaz (n.r. - ministrul Culturii şi ministrul interimar al Educaţiei), vom face analiza astfel încât să putem prezenta doamnei prim-ministru şi să luăm măsuri urgente în acest sens”, a cerut ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, într-o videoconferinţă cu prefecţii, şefii structurilor MAI din teritoriu şi cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene.

Chiar dacă a mai rămas foarte puţin timp la începerea anului şcolar, ministrul Daniel Breaz susţine că se vor găsi cele mai bune soluţii, astfel încât „toate şcolile din România să fie pregătite şi să fie conforme cu tot ce trebuie pentru începerea anului şcolar”.

Reamintim că, pe 8 august, Daniel Breaz a decis ca prima zi de cursuri din anul şcolar 2019-2020 să fie luni, 9 septembrie. 

×
Subiecte în articol: mihai fifor