x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea: Utilizarea eco-voucherelor va fi prelungită cu două luni. Urmează a doua etapă a programului

Firea: Utilizarea eco-voucherelor va fi prelungită cu două luni. Urmează a doua etapă a programului

19 Aug 2019   •   13:59
Firea: Utilizarea eco-voucherelor va fi prelungită cu două luni. Urmează a doua etapă a programului

Până în prezent au fost utilizate circa două treimi dintre voucherele distribuite în cadrul programului prin care autovehiculele vechi și poluante au putut fi casate. Termenul limită de utilizare al acestora este 30 septembrie 2019, însă va fi prelungit încă două luni. Mai mult, edilul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, o a doua etapă a programului. 

"Primăria Municipiului Bucureşti a livrat în luna iunie carnetele de eco-vouchere către toţi cei 4.193 de beneficiari ai 'Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere, ce are ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului din Capitală. Fiecare beneficiar a primit un carnet de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei, valoarea însumată a carnetelor distribuite ridicându-se la 37.737.000 lei. Beneficiarii pot utiliza fie carnetul integral, fie parţial sau câte o filă individual, în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi Euro 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi 'prietenoase cu mediul', non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice şi electronice noi cu clasa energetică superioară", a scris primarul general. 

Programul a fost demarat în 2018, iar data limită pentru depunerea dosarelor a fost 21 februarie 2019. În urma verificării îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate a celor 6.000 de participanţi înscrişi, au fost acceptaţi 5.000 de proprietari. În urma acestei mărusi au fost casate sau radiate în București 4.193 de autovehicule poluante. Voucherele pot fi folosite în 47 de magazine partenere, lista unităţilor comerciale participante se află pe site-ul www.pmb.ro, la secţiunea eco-voucher. 
 

AGERPRES

×