x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Florian Bodog: Spitalul Sfânta Maria îndeplineşte condiţiile pentru operaţii de transplant pulmonar

Florian Bodog: Spitalul Sfânta Maria îndeplineşte condiţiile pentru operaţii de transplant pulmonar

23 Mar 2017   •   15:23
Florian Bodog: Spitalul Sfânta Maria îndeplineşte condiţiile pentru operaţii de transplant pulmonar
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Spitalul 'Sfânta Maria' din Bucureşti îndeplineşte toate condiţiile logistice pentru efectuarea operaţiilor de transplant pulmonar, a declarat, joi, la Tulcea, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care continuă astfel demersurile oficiale în sprijinul pacienţilor care au nevoie de transplant pulmonar. 

'Concluzia, comunicată în scris de preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant, dl. prof. Deac, este că la Spitalul 'Sf. Maria' există toate condiţiile logistice pentru a se desfăşura transplant. În acelaşi timp, am luat legătura cu dl. profesor Klepetko (de la centrul medical din Viena, n. red.) pentru continuarea programului de transplant pulmonar la Viena', a declarat presei, joi, ministrul Bodog. 

În paralel cu acest demers, ministrul Sănătăţii a menţionat că, la iniţiativa premierului României, Sorin Grindeanu, va discuta cu ministrul Sănătăţii din Austria pe tema transplantului pulmonar pentru pacienţii români. 

'În acelaşi timp, dl. profesor Deac va solicita Agenţiei Eurotranspalant prelungirea contractului. M-am angajat să semnez chiar eu acest contract pentru că doresc ca pacienţii noştri să aibă în continuare acces la tratament în străinătate', a mai spus ministrul Sănătăţii. 

De asemenea, ministrul Bodog s-a asigurat că medicul Igor Tudorache doreşte în continuare să se întoarcă în România. 

'Nu a fost vorba despre o anchetă la Spitalul 'Sfânta Maria'. Am declarat în urmă cu două săptămâni că mă voi asigura că acolo există condiţii de securitate pentru pacienţi. Eu şi d-na primar Firea (primarul Capitalei, n. red.) suntem preocupaţi de siguranţa pacienţilor la absolut orice act medical, motiv pentru care am solicitat Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), alaltăieri seară, să trimită un expert acolo, altul decât cel care a fost la prima evaluare, şi am trimis doi experţi de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru a evalua dotarea', a precizat ministrul Bodog. 

Ministrul Sănătăţii, însoţit de parlamentari tulceni şi membri ai comisiilor de Sănătate, Buget şi Muncă din Parlament, s-a întâlnit joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, cu medici care au prezentat problemele cu care se confruntă. 

'Am ascultat toate probleme şi vom încerca în limita posibilului şi a bugetului să le rezolvăm. Le-am spus despre echipamentele care sunt contractate cu Banca Mondială şi care vor veni aici. Este vorba despre trei aparate de anestezie pentru blocul operator şi 47 de echipamente pentru Unitatea de Primire Urgenţe. Am preluat problema legată de lipsa RMN-ului. În programul de guvernare, avem trecut acest lucru - un CT (computer tomograf, n.red.) şi un RMN pentru fiecare spital judeţean, iar SJU Tulcea va fi în primul lot de unităţi care va beneficia de această dotare cu RMN', a mai spus ministrul Sănătăţii. AGERPRES

×