x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Gabriela Firea acuză Ministerul Sănătății de dezinformare: Spitalele au paturi ATI și ventilatoare

Gabriela Firea acuză Ministerul Sănătății de dezinformare: Spitalele au paturi ATI și ventilatoare

11 Iul 2020   •   20:00
Gabriela Firea acuză Ministerul Sănătății de dezinformare: Spitalele au paturi ATI și ventilatoare
Sursa foto: FB Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, acuză Ministerul Sănătății de dezinformare. Aceasta spune că spitalele din București dispun de 95 de paturi ATI și ventilatoare mecanice mobile.

„Mai multă organizare, mai puțină manipulare! Se vorbește despre o criză de ventilatoare mecanice. Dar unde au dispărut? Erau anunțate vreo 3 000!

Noi am achiziționat încă 25 de ventilatoare mecanice mobile noi, ultra performante, care s-au adăugat aparatelor deja funcționale, utilizate zi de zi în cele trei unități sanitare COVID sau suport COVID din subordinea Primăriei Capitalei, coordonate de ASSMB.

Zilele trecute, Ministerul Sănătății transmitea că nu mai sunt locuri la ATI, precum și ventilatoare, în Bucuresti. Fals! Cum nimic nu risipește dezinformării mai eficient decât cifrele, vă informăm că spitalele din Capitală dispun de 95 de paturi ATI și ventilatoare mecanice mobile, la care se adaugă noile achiziții, precum și de cadre medicale specializate în medicina de urgență, astfel încât să trateze eficient atât pacienții COVID cu probleme mai complexe, cât și pe cei cu alte afecțiuni care necesită același tratament prompt și profesionist”, a scris Firea pe Facebook.ța>

Pacienții pot fi preluați și de alte unități medicale din Capitală, în cazul în care capacitatea celor două spitale COVID este depășită.

„Chiar și în eventualitatea în care cele două spitale principale COVID, de boli infecțioase din București, rămân fără locuri la ATI și ventilatoare mecanice, se organizează activitatea medicală imediat, astfel încât pacienții să fie preluați de spitalele suport COVID, sau de oricare alt spital pregătit, cu circuite medicale separate, pentru a trata și pacienti COVID, și non-COVID”, a mai scris edilul.

Gabriela Firea acuză Ministerul Sănătății de raportări alarmiste.

„Suntem într-o situație haotică, din punct de vedere al organizării: spitalele COVID raportează pentru comunicatele oficiale strict nr de paturi normale și de ATI intrate inițial pe lista dotărilor pentru COVID, celelalte spitale primesc pacienți cu greu, cu programări stricte, resursele există dar nu sunt luate în calcul. Cui folosește? Așadar, raportările alarmiste care se transmit către public se referă strict la nr de locuri în spitale alocate inițial pentru COVID. Nu la totalitatea resurselor de care dispunem, în realitate”, a conchis primarul general.

Mediafax

×