x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Gara din Romania prin care nu trece niciun tren, desi are angajati si e renovata!

Gara din Romania prin care nu trece niciun tren, desi are angajati si e renovata!

08 Oct 2016   •   15:30
Gara din Romania prin care nu trece niciun tren, desi are angajati si e renovata!
Sursa foto: graiul.ro
„Comuna noastră are trecere de frontieră pe calea ferată. Oriunde am posibilitatea şi eu şi domnul primar, menţionăm că ar trebui făcute demersuri pentru deschiderea acestei căi de acces pe linia ferată. Nu numai noi ca şi comună am dori acest lucru, ci am înţeles că sunt şi mari agenţi economici [...] care ar dori să-şi aducă materie primă pe calea ferată din Ucraina sau chiar să ducă produse finite cu trenul de aici. Nici transportul de persoane nu este exclus din ecuaţie, fiind nevoie şi de acesta”, a declarat Mihai Rudolf Lemak, viceprimarul comunei Câmpulung la Tisa.
 
Este vorba despre comuna maramureşeană Câmpulung la Tisa, localitate de frontieră, care are o gară funcţională, cu impiegaţi de mişcare, însă prin aceasta nu mai trece niciun tren, de opt ani de zile, scrie graiul.ro
 
"Ba mai mult, după ce s-a închis traficul, la vreo doi-trei ani, s-a făcut o investiţie de cel puţin un milion de euro la gară, pentru a corespunde standardelor Schengen", a mai spus viceprimarul, care isi aminteste ca "acum 20 de ani funcţiona cursă regulată de tren, fiind două-trei pe zi cu plecare de aici în Sighetu Marmaţiei. De asemenea, au fost şi trenuri de marfă, pe vremea când încă era Uniunea Sovietică. De când a rămas Ucraina a fost chiar şi mic trafic de persoane, de aici la ucraineni. Acum este închisă complet circulaţia pe această linie".
Mihai Rudolf Lemak, viceprimarul comunei Câmpulung la Tisa din judetul Maramures
FOTO: graiul.ro

×