x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Gaudeamus: 900 de evenimente cu carte

Gaudeamus: 900 de evenimente cu carte

de L. Budin    |    15 Noi 2019   •   11:21
Gaudeamus: 900 de evenimente cu carte

Târgul de carte Gaudeamus Radio România, ediţia a 26-a, îşi aşteaptă vizitatorii, între 20 şi 24 noiembrie, în Capitală. Iniţiat şi organizat de postul public de radiodifuziune şi susţinut de Ministerul Culturii, evenimentul se va desfășura anul acesta sub semnul aniversării a trei decenii de la revoluţia română.

 

Faţă de precedentele ediţii, târgul nu se va mai ţine în Pavilionul Central al Romexpo, ci în Pavilionul B2. „Pavilionul Central era spectaculos, însă erau defavorizaţi expozanţii de pe inele”, a explicat preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Georgică Severin. „Acum vor fi şanse egale pentru toată lumea, iar spaţiul este mai generos. Încercăm să sprijinim editurile mai mici”.

La fel ca la ediţiile precedente, vor avea accesul gratuit preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, bibliotecarii, profesioniştii din domeniile editorial/educaţional, membrii uniunilor de scriitori, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupurile organizate.

Pentru ceilalţi vizitatori, accesul se va face pe baza biletelor, în valoare de 5 lei, şi a abonamentelor de 10 lei, valabile pentru toată perioada târgului. Posesorii de bilete şi de abonamente vor putea participa la Tombola Gaudeamus.

 

Cartea digitală, de viitor

Programul va cuprinde 900 de evenimente, lansări şi prezentări de carte. Peste 8.000 de metri pătraţi de standuri vor găzdui sute de mii de titluri. Programul de vizitare va fi între orele 10.00 şi 20.00, deschiderea oficială având loc pe 20 noiembrie, la ora 12.00. Tradiţionalele Premii ale Târgului Gaudeamus vor fi decernate duminică, 24 noiembrie, la ora 17.00.

Mircea Dinescu, preşedinte de onoare al târgului, consideră că pofta de citit a românilor a crescut, după ce compatrioţii noştri au depăşit tentaţiile consumeriste din anii ’90. „În copilărie, singura carte pe care o aveam era Biblia bunicului, cu miros de tămâie şi de lumânări”, şi-a amintit el. Poetul a anunţat că își va lansa ultimul, la propriu, volum de poezii, intitulat „Scaunul cu trei picioare”: „Va fi un spectacol poetic şi gastronomic”. Preşedintele SRR, Georgică Severin, a opinat că viitorul aparţine cărţilor în format digital.

 

„Jurnalul” va fi unul dintre cei peste 250 de expozanţi ai târgului. Standul ziarului nostru (numărul 148) poate fi vizitat în cadrul Editurii Integral. Acolo, vizitatorii sunt aşteptaţi cu o ofertă generoasă de titluri, dar mai ales cu celebrele cărţi cu bancuri. „Enciclopedia umorului de buzunar” a devenit cea mai bine vândută carte cu bancuri din România, cu peste 25.000 de exemplare distribuite.

 

125.000 de vizitatori au înregistrat cele mai recente ediţii ale târgului.

 

 

×