x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social GCS: Bucureștiul nu va intra în carantină

GCS: Bucureștiul nu va intra în carantină

11 Mar 2020   •   20:39
GCS: Bucureștiul nu va intra în carantină
Sursa foto: Lucian Alecu

În prezent, nu există nicio discuție cu privire la intrarea în carantină a Bucureștiului sau a altui oraș din țară, a anunțat, miercuri seară, Grupul de Comunicare Strategică.

„Infirmăm în mod categoric informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale, folosindu-se inclusiv canale de comunicare privată, pentru diseminarea ipotezei închiderii/carantinării municipiului București. NU există nicio discuție despre închiderea/carantinarea Capitalei sau a vreunui oraș din România!”, se menționează în comunicatul GCS.

Grupul de Comunicare Strategică avertizează asupra faptului că, în ultima perioadă, „au fost transmise informații false, fie prin intermediul rețelelor sociale, fie în unele cazuri prin intermediul anumitor publicații”.

„Constatăm că acest fenomen este unul programatic, alimentat de intenții ostile ordinii sociale și de o agendă contrară interesului public. Această situație devine cu atât mai gravă în contextul acțiunilor de prevenire a răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus (COVID-19), întrucât determină comportamente sociale nejustificate”, susțin reprezentanții GCS.

Potrivit Grupului, Inspectoratul General al Poliției Române s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de “comunicarea de informații false”, faptă prevazută de art 404 Cod Penal și pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.

„Facem apel la responsabilitate către toate instituțiile de presă să NU dea publicității informații care nu sunt verificate din surse oficiale. Totodată, facem un apel public la cetățeni să nu răspândească pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale”, mai scrie în comunicatul GCS.

Sursa: Mediafax

×