x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Giurgiu: S-a dublat numărul de solicitări la ambulanță din cauza caniculei

Giurgiu: S-a dublat numărul de solicitări la ambulanță din cauza caniculei

13 Aug 2019   •   14:04
Giurgiu: S-a dublat numărul de solicitări la ambulanță din cauza caniculei

Solicitările la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Giurgiu s-au dublat în ultimele 24 de ore. Apelurile au venit mai ales din partea cardiacilor, a hipertensivilor și a celor cu boli psihice. Numărul solicitărilor a ajuns deja la 80 până astăzi la prânz. 

"Dacă duminică am avut 42 de solicitări în 24 de ore, luni numărul solicitărilor a ajuns la 90 în 24 de ore", a explicat purtătorul de cuvânt al SJA Giurgiu, Rodica Cărăbaş. 

Cazurile înregistrate la ambulanţă în aceste zile caniculare nu au avut o strictă legătură  cu temperaturile ridicate, în sensul că nu au fost înregistrate persoane leşinate în stradă, dar cardiacii, hipertensivii sau cei cu boli psihice au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. 

Primăria municipiului Giurgiu a pus la dispoziţia cetăţenilor, prin Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă şi Apărare Împotriva Incendiilor, nouă puncte de prim-ajutor şi distribuire a apei potabile, unul la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Giurgiu, unul la Policlinică, alte cinci  la farmacii şi două puncte sunt volante, amenajate în apropierea a două intersecţii principale din oraşe, însă acestea sunt fără climatizare. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ambulanta canicula