x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social GoodWine de toamnă: Bibliotecă de spumante şi vinuri pentru toţi

GoodWine de toamnă: Bibliotecă de spumante şi vinuri pentru toţi

de L.Budin    |    20 Noi 2019   •   11:06
GoodWine de toamnă: Bibliotecă de spumante şi vinuri pentru toţi

Cei care vor să aleagă un vin bun pentru masa de Sărbători, la fel şi cei care sunt dornici să deguste cele mai interesante producţii autohtone şi să afle cât mai multe despre ele sunt aşteptaţi, în acest weekend, la târgul GoodWine, din Capitală, de la Romexpo. Evenimentul aduce cursuri şi prezentări pentru amatori şi profesionişti, precum şi o Bibliotecă dedicată vinurilor efervescente.

 

Coincidenţă, târgul de vin şi cel de carte se suprapun parţial în acest an, şi au loc în pavilioane alăturate - ceea ce, până la urmă, nu poate fi decât un lucru bun: cartea s-a însoţit întotdeauna cu vinul, iar vinul i-a inspirat dintotdeauna pe scriitori. Şi, desigur, şi pe cititori.

Ediţia de toamnă a GoodWine - Bucharest Wine Fair (22-24 noiembrie) are loc în pavilionul B1 şi oferă vizitatorilor, spre degustare, sute de vinuri de la crame româneşti şi din străinătate. Evenimentul este conceput atât pentru specialiștii din industria viniviticolă, cât și pentru publicul larg.

 

Comunicare şi new media

Celor care doresc să afle mai multe despre licorile aurii şi rubinii din pahare li s-a pregătit o serie de cursuri de iniţiere: „Dulce? Cât de dulce?” (curs despre vinurile de desert, susţinut de Simona Mardale, organizatorul conferinţei Wine Mark), „Sss, spumante!” (susţinut de Diana Pavelescu, secretar general al Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi), „Tot ce ai vrut să întrebi despre vin și n-ai avut curaj!” (curs de orientare în lumea vinului, prezentat de somelier Eduard Jakab) ş.a.m.d.

La fel ca în ediţia din primăvară, cea din toamna cuprinde zona de Social Area, dedicată experienţei interactive cu vizitatorii, prin muzică live, activităţi reacreative, tombole - şi altele. Se lansează însă şi un proiect de suflet, numit GoodWine Friends - o comunitate a profesioniştilor din industria vitivinicolă, o platformă de comunicare rapidă şi un instrument de socializare în interiorul industriei de profil. Tot pentru profesionişti a fost creat şi TechLounge, unde vor avea loc prezentări pe teme de marketing şi comunicare, digital şi new media, tehnologie şi agricultură de precizie în contextul schimbărilor climatice.

 

Bubble Glam

În cadrul acestei noi ediții, organizatorii au rezervat un loc special spumantelor. În spațiul Bubble Glam, vizitatorii vor fi întâmpinați cu o Bibliotecă de spumante, unde vor fi organizate degustări speciale. Amfitrion al acestui proiect este somelierul Eduard Jakab, care va prezenta diferitele soiuri de struguri utilizate în producția de vinuri, metodele de vinificare, modul corect de servire și de acompaniere cu diversele preparate. Programul de vizitare al târgului este între orele 16.00-20.00 (vineri) şi între 11.00 şi 20.00 (sâmbătă şi duminică).

 

„La GoodWine, alăturăm crame și soiuri cu tradiție cu viziuni și experiențe moderne ale producătorilor, având ca scop final atragerea de noi categorii de public”.

Andreea Păunescu, CEO GoodWine

×
Subiecte în articol: GoodWine de toamnă