x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Grădiniţa privată din Cotroceni unde trei copii ar fi fost bătuţi de directoare nu este autorizată

Grădiniţa privată din Cotroceni unde trei copii ar fi fost bătuţi de directoare nu este autorizată

25 Mar 2016   •   17:43
Grădiniţa privată din Cotroceni unde trei copii ar fi fost bătuţi de directoare nu este autorizată

Grădiniţa privată Flipper din Cotroceni unde trei copii ar fi fost bătuţi de directoare nu este autorizată de Ministerul Educaţiei.

Grădiniţa în cauză nu apare nici în Registrul naţional al unităţilor de învăţământ preuniversitar autorizate să funcţioneze provizoriu, nici în Registrul naţional al unităţilor de învăţământ preuniversitar acreditate, de pe site-ul Autorităţii Române pentru Asigurarea Calităţii Învăţământului Preuniversitar (ARACIP).

Şeful serviciului de comunicare al ARACIP, Violeta Daria, a precizat pentru News.ro că nimeni nu poate denumi o unitate ”grădiniţă” în absenţa unui ordin de ministru în acest sens şi orice grădiniţă trebuie să afişeze la loc vizibil ordinul de ministru în baza căruia funcţionează.

”Îi rugăm pe părinţi să verifice pe site -ul ARACIP statutul unităţii unde vor să-şi înscrie copilul”, a mai spus Daria.  

Directoarea Grădiniţei Flipper, Ioana Neagu, este acuzată că a bătut trei copii din unitate, un copil de şase ani şi doi fraţi, de un an şi 11 luni şi respectiv de cinci ani, au declarat pentru News.ro surse judiciare.
 
Secţia 17 de Poliţie din Capitală a deschis o anchetă, la sesizarea părinţilor, după ce copiii au ajuns acasă cu vânătăi.
 
Poliţiştii au ridicat imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din grădiniţă, pe care se vede cum femeia trage de păr un copil şi îl loveşte peste faţă, în timp ce ţipă la el. Mai mult, femeia îl duce pe copil într-un loc ferit, unde se repede asupra lui şi îl bruschează. După minute în şir de tratament traumatizant, copilul urcă scările de-a buşilea şi se duce spre clasă.

În alte imagini, suprinse tot pe camerele de supraveghere, de această dată în dormitorul copiilor, se vede cum aceeaşi femeie dă năvală în cameră şi ia, pur şi simplu, pe sus, din pătuţ, doi copii. Îi trage puternic de braţ şi îi dă afară din cameră. Alte imagini o arată pe femeie în timp ce ceartă copiii şi îi trage de haine.

Sursa: news.ro

×