x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Grevă generală la metrou, de miercuri

Grevă generală la metrou, de miercuri

16 Noi 2018   •   14:42
Grevă generală la metrou, de miercuri

Veste proastă pentru bucureștenii care circulă cu metroul. Angajaţii Metrorex intră de miercuri în grevă generală pe perioadă nedeterminată. Astfel, garniturile de metrou nu vor circula între orele 4:00 - 16:00, dacă între timp nu se rezolvă conflictul de muncă, potrivit sindicatului Unitatea - Sindicatul Liber Metrou.

„În urma intervenţiei administraţiei, precum şi a interpretării Legii 62/2011, nu a fost însuşită ideea că activitatea metroului este o activitate continuă, aşadar suntem nevoiţi să amânăm greva propriu-zisă cu minim două zile. Astfel, Consiliul General USLM a fost întrunit şi a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă prin greva generală începând cu ziua de miercuri, 21.11.2018, între orele 4:00 - 16:00, pe perioadă nedeterminată”, potrivit unui comunicat al USLM.
Liderul sindical, Ioan Rădoi, a precizat că salariații Metrorex au solicitat o creștere a salariilor de 42%, însă conducerea regiei a oferit o mărire de doar 18 procente.
Reprezentanţii USLM consideră că următoarele zile vor ajuta la dezamorsarea conflictului colectiv de muncă, pentru a evita neplăcerile publicului călător.

Sursa: Antena 3

×
Subiecte în articol: metrou greva