x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Gripa a fost confirmată la trei elevi de la şcoli din Slatina

Gripa a fost confirmată la trei elevi de la şcoli din Slatina

23 Ian 2020   •   15:29
Gripa a fost confirmată la trei elevi de la şcoli din Slatina

Prezenţa virusului gripal a fost confirmată joi pentru trei elevi de la şcoli din municipiul Slatina, astfel că numărul total a cazurilor de gripă confirmate prin analize de laborator a ajuns în acest sezon rece, în judeţul Olt, la patru, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.

Persoanele cu gripă sunt o femeie din Slatina şi trei fete cu vârste între 6 şi 17 ani, tot din Slatina, două dintre ele eleve în clasele primare şi una elevă la liceu.

Elevele au gripă de tip B, iar femeia gripă de tip AH3. În toate cazurile este vorba de persoane nevaccinate antigripal. Toţi pacienţii cu gripă au primit tratament specific antiviral (tamiflu).

În condiţiile apariţiei cazurilor de gripă în rândul elevilor, începând de joi DSP a instituit, prin cabinetele medicale şcolare, un sistem de raportare zilnic privind situaţia epidemiologică din mediul urban, informarea urmând să fie transmisă şi Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Pentru limitarea extinderii îmbolnăvirilor, DSP Olt recomandă: evitarea aglomerărilor şi evitarea contactului cu persoane bolnave; măsuri de igienă personală; ţinută vestimentară adaptată sezonului; menţinerea persoanelor bolnave la domiciliu.

DSP Olt menţionează că metoda ce mai eficientă pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripă este vaccinarea antigripală.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: gripă slatina