x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Muncii pentru plata unor ajutoare

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Muncii pentru plata unor ajutoare

06 Dec 2019   •   22:10
Guvernul a suplimentat  bugetul Ministerului Muncii pentru plata unor ajutoare

Guvernul a suplimentat, vineri, bugetului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale cu 112 milioane de lei, în vederea asigurării sumelor necesare pentru plata unor ajutoare sociale şi a ajutoarelor de încălzire.

„Un alt proiect de hotărâre de guvern adoptat în şedinţa de astăzi a vizat suplimentarea bugetului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale în vederea asigurării sumelor necesare pentru plata unor ajutoare sociale şi a ajutoarelor de încălzire. Bugetul a fost suplimentat cu 112 milioane de lei, din care 67 de milioane de lei pentru asistenţă socială şi pentru ajutoare de încălzire - 26 de milioane de lei. Este absolut regretabil că guvernarea precedentă, deşi există o lege extrem de clară în privinţa ajutorului pentru încălzire, nu a cuprins această alocare bugetară nici în legea bugetului de stat, la începutul anului 2019, nici la rectificarea din vară şi în acest moment aproximativ 123.000 de beneficiari riscă să rămână fără ajutor de încălzire în plină iarnă”, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului Ionel Dancă, la finalul şedinţei Executivului.

El a adăugat că această suplimentare a fondurilor pentru Ministerul Muncii va fi făcută din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului.

AGERPRES

×