x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Guvernul ajută persoanele cu dizabilități

Guvernul ajută persoanele cu dizabilități

23 Mai 2019   •   13:27
Guvernul ajută persoanele cu dizabilități

În cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Victoria, ministrul interimar al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a semnat, joi, contractul de finanţare pentru proiectul „Facilitare inserţii pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”

„Am semnat un contract pentru un proiect finanţat prin programul operaţional «Capital uman», prin care ne-am propus să le îmbunătăţim viaţa unor oameni care reprezintă un exemplu pentru noi toţi, prin forţă şi prin demnitate. Este vorba despre persoanele cu dizabilităţi”, a spus Teodorovici.

Prin acest proiect, mai mult de 7.000 de persoane cu dizabilităţi, cu vârsta între 10 şi 65 de ani, vor primi vouchere în cuantum de până la 5.000 de euro. „Aceşti oameni îşi pot procura echipamente care să le uşureze viaţa şi să le dea şansa la o activitate remunerată, cititoare pentru nevăzători, fotolii rulante, proteze audio, elevatoare, diverse instrumente ajutătoare pentru scriere sau desen, dar şi instrumente manipulatoare robotizate. Toate acestea le vor uşura viaţa acestor persoane care se pot reinventa în plan profesional şi se pot reintegra social mai bine. Mulţi dintre ei îşi vor găsi un loc de muncă. Pentru a face cu adevărat posibil acest lucru vom subvenţiona cu 2.250 de lei pe lună, timp de un an şi jumătate, angajatorii care încadrează persoane cu dizabilităţi”, a adăugat Teodorovici.

Concomitent, Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi a precizat că durata proiectului este de trei ani, valabilitatea unui voucher este de şase luni, iar în cazul nefolosirii acestuia se poate acorda un nou voucher, la cerere. Dosarele pentru primirea voucherelor se vor depune la direcţiile de asistenţă socială.

 

×
Subiecte în articol: eugen teodorovici voucher