x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Iaşi: Încă un bărbat tânăr, dus la spital cu temperatură de 43 de grade, din cauza caniculei

Iaşi: Încă un bărbat tânăr, dus la spital cu temperatură de 43 de grade, din cauza caniculei

23 Iun 2016   •   20:06
Iaşi: Încă un bărbat tânăr, dus la spital cu temperatură de 43 de grade, din cauza caniculei
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Medicii ieşeni fac apel la cetăţeni să evite să iasă din casă în perioada caniculei, după ce încă un bărbat, în vârstă de 43 de ani, a intrat în comă din cauza hipertermiei (şoc termic), după ce a muncit pe câmp.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat joi, presei, că un echipaj medical transportă de la Târgu Frumos un bărbat care a intrat în comă din cauza temperaturii corporale crescute din cauza caniculei.

"Pacientul are o temperatură corporală de 43 de grade Celsius după ce a muncit la câmp. El este în comă, este intubat şi ventilat de echipajul SMURD care îl transportă de la Târgu Frumos spre Iaşi. Fac un apel la cetăţeni să nu mai iasă în această perioadă la muncile câmpului sau la munca în construcţii şi să se protejeze. Suntem îngroziţi de ceea ce se întâmplă", a declarat pentru AGERPRES Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

Acesta este al patrulea caz, în numai 24 de ore, când o persoană ajunge la spital din cauza hipertermiei. Alte două persoane, un bărbat de 39 de ani şi un altul de 41 de ani sunt internaţi, în comă, la Spitalul de Neurochirugie, după ce au stat în soare pentru a munci la câmp. O altă persoană, un bărbat de 42 de ani, angajat al societăţii de salubrizare din Iaşi, a murit la scurt timp după ce i s-a făcut rău în timp ce muncea la sortarea deşeurilor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: canicula