x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social IGPR : Poliţia Rutieră acţionează cu 340 de aparate radar iar circulaţia pe A2 este supravegheată de un elicopter

IGPR : Poliţia Rutieră acţionează cu 340 de aparate radar iar circulaţia pe A2 este supravegheată de un elicopter

15 Aug 2017   •   15:14
 IGPR :  Poliţia Rutieră acţionează cu 340 de aparate radar iar circulaţia pe A2 este supravegheată de un elicopter

Poliţia Rutieră acţionează cu 340 de aparate radar pentru depistarea celor care conduc cu viteză neregulamentară, iar circulaţia pe A2 este supravegheată de un elicopter din cadrul Inspectoratului General al Aviaţiei Române, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

"Un poliţist rutier se află la bordul acestui elicopter, supraveghează, monitorizează traficul rutier şi îndrumă echipele de la sol, echipele de Poliţie Rutieră în zonele unde există probleme de fluenţă a traficului (...) Poliţia Rutieră acţionează şi cu 340 de aparate radar pentru depistarea tuturor celor care conduc cu viteză neregulamentară", a spus Drăgan.

El a menţionat că DN1 s-a aglomerat, astfel că poliţiştii acţionează pentru siguranţa cetăţenilor şi fluenţa traficului rutier.

"Pe autostrada A2 acum începe să se aglomereze traficul, s-au terminat evenimentele din Constanţa prilejuite de Ziua Marinei, oamenii încep să plece către casă, turiştii care au terminat minivacanţa se deplasează către domiciliu, încep să se aglomereze atât podurile de peste Dunăre, cât şi podul de la Feteşti (...) Poliţiştii sunt la datorie, acţionează pentru fluenţa traficului rutier, pentru siguranţa tuturor, de asemenea, pe DN1 s-a aglomerat pe drumul către Capitală şi către celelalte aglomerări urbane", a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

El a precizat că în această minivacanţă aproximativ 10.000 de poliţişti s-au aflat zilnic la datorie.

"Dintre cele 30.000 de sancţiuni aplicate în această perioadă de către poliţişti, aproximativ 23.000 au fost numai la Ordonanţa 195 din 2002 privind regimul circulaţiei pe drumurile publice. Dintre cele 23.000 de sancţiuni, cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost aproximativ 300 şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Tragem un semnal pe această cale ca şoferii să nu conducă atunci când au consumat băuturi alcoolice", a adăugat Drăgan. AGERPRES

×
Subiecte în articol: igpr radare