x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social IGSU: Au fost activate grupele operative şi au fost suplimentate efectivele în zonele afectate de vremea rea

IGSU: Au fost activate grupele operative şi au fost suplimentate efectivele în zonele afectate de vremea rea

05 Ian 2017   •   17:12
IGSU: Au fost activate grupele operative şi au fost suplimentate efectivele în zonele afectate de vremea rea

La nivelul IGSU şi inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele unde se prognozează vreme rea au fost activate grupele operative şi au fost suplimentate efectivele, pentru asigurarea intervenţiei imediate, informează un comunicat de presă al IGSU.

Citeşte şi COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol în 11 judeţe şi în Capitală şi COD GALBEN în alte 15 judeţe! Apoi vine gerul


Peste 3.400 de pompieri, cu peste 100 de utilaje grele, sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale, la nivelul judeţelor unde sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase.

În completarea acestora, pot interveni încă 6.800 de salvatori militari.

Totodată, au fost dislocate în zonele vizate 18 echipaje cu autospeciale şi şenilate şi la eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă sunt pregătite să intervină cu cele 34 autovehicule şenilate cu capacitate mărită de trecere. În sprijinul acestora, pot fi solicitate alte şapte astfel de mijloace ale CNAIR, în baza protocolului de colaborare încheiat între cele două instituţii.

Potrivit sursei citate, la misiunile de salvare pot fi utilizate 29 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 27 autofreze pentru deblocarea drumurilor, precum şi autospeciale de intervenţie la incendii şi autospeciale SMURD.

IGSU precizează că în judeţele unde există posibilitatea producerii fenomenului de zăpor, echipaje ISU monitorizează cursurile de apă pentru identificarea şi eliminarea potenţialelor stări de pericol pentru comunităţi.

În scopul optimizării misiunilor de răspuns, la nevoie, IGSU poate disloca şi alte detaşamente de salvatori şi utilaje specifice în sprijinul unităţilor din judeţele afectate, din cadrul inspectoratelor care nu se află sub atenţionări de vreme rea.

Pompierii recomandă populaţiei ca, înainte de plecarea la drum, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.) şi să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

Evoluţia situaţiei din teren este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: igsu smurd viscol