x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social În Capitală urmează să fie amplasate 10 000 de rastele pentru biciclete pe parcursul unui an

În Capitală urmează să fie amplasate 10 000 de rastele pentru biciclete pe parcursul unui an

11 Sep 2017   •   20:50
În Capitală urmează să fie amplasate 10 000 de rastele pentru biciclete pe parcursul unui an

În Bucureşti urmează să fie amenajate cel puţin 10.000 de rastele pentru biciclete, până pe 30 septembrie 2018, conform unei hotărâri adoptate, luni, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la propunerea grupului PNL.

În baza acestui proiect a fost modificată hotărârea de Consiliu General din 8 iunie privind amplasarea rastelelor de biciclete în vecinătatea instituţiilor publice de pe raza Capitalei.

În baza modificărilor aprobate, urmează să fie amenajate cel puţin 10.000 de locuri de parcare (amplasarea unor rastele) în patru etape: 2.500 până la 21 decembrie 2017; 2.500 până la 31 martie 2018; 2.500 până la 31 iunie 2018; 2.500 până la 30 septembrie 2018.

Acestea vor fi destinate vehiculelor pe două roţi, nepoluante, şi vor fi amplasate la toate gurile de metrou existente, în zonele adiacente parcărilor publice, acolo unde spaţiul o permite, fără obstrucţionarea căilor de acces la parcări sau a traficului pietonal; în toate parcurile şi grădinile publice administrate de instituţiile din subordinea CGMB sau a consiliilor locale de sector, la toate instituţiile de interes public aflate pe raza teritorială a Municipiului Bucureşti (teatre, biblioteci, muzee, alte clădiri reprezentative), precum şi în zonele de promenadă, pietonale şi de agrement, în condiţiile alocării bugetare a fiecărei entităţi implicate.

Amplasarea rastelelor se va face de către administratorii străzilor sau terenurilor respective, numai după obţinerea avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti. Conform hotărârii, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi poliţiile locale de sector vor acorda tot sprijinul necesar direcţiilor implicate pentru a aviza şi amplasa aceste rastele. De asemenea, vor urmări amplasarea lor şi vor publica pe site-ul propriu rapoartele acţiunii de monitorizare.

Primarul general şi primarii de sector, prin aparatele de specialitate, Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement şi SC Metrorex SA, vor duce la îndeplinire prevederile acestei hotărâri.

Pe 8 iunie, CGMB a aprobat un proiect conform căruia pe străzile din vecinătatea instituţiilor publice de pe teritoriul Capitalei vor fi amplasate rastele pentru parcarea bicicletelor. AGERPRESÎn

×